Antena 3 CNN Actualitate Locale "E pentru alt popor decât al nostru!" | Bicicletele primăriei au ajuns bătaia de joc a localnicilor iar inițiativa municipalității a degenerat în haos, la Buzău

"E pentru alt popor decât al nostru!" | Bicicletele primăriei au ajuns bătaia de joc a localnicilor iar inițiativa municipalității a degenerat în haos, la Buzău

Un program de mobilitate al Primăriei din Buzău a scos la suprafață partea animalică a unora dintre rezidenții municipiului și a determinat municipalitatea să-și revizuiască inițiativa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   21:14

Programul Velo City s-a dorit o alternativă nepoluantă la transportul public în comun sau la mașina personală.

În cadrul Velo City, oamenii au posibilitatea de a închiria biciclete direct de la stațiile inteligente instalate în municipiu. 

Inaugurat recent, programul culege deja primele "roade": sute de biciclete ale primăriei au fost vandalizate, abandonate în șanțuri sau alte locuri.

Această realitate a fost consemnată în numeroase fotografii postate pe rețelele sociale, în primele zile de la lansarea Velo City.

"În tot orașul sunt (biciclete) din astea, părăsite. Eu am găsit una la mine în poartă, de nu am putut să-mi scot mașina din curte", confirmă un localnic. 

"Ideea e bună, dar implementarea suferă. O asemenea idee se adresează a unui alt tip de popor decat al nostru", adaugă un altul.

Bicicletele abandonate, strânse de prin oraș de șoferii primăriei

Dincolo de atitudinea oamenilor, la acestă situație a contribuit şi faptul că municipalitatea s-a grăbit să lanseze programul fără a angaja o firmă de mentenanță.

Astfel, în prezent bicicletele abandonate sunt strânse de șoferii primăriei.

Momentan, responsabilii municipali nu pot decât să facă apel la bunăvoința utilizatorilor.

"Au apărut și probleme, din cauza numărului mare de utilizatori. După cinci zile, avem peste 10.000 de utilizări. Încercăm să ne mobilizăm pentru a recupera bicicletele. Aduc, din nou, în discuție recomandarea ca utilizatorii să returneze bicicletele în cele 49 de stații", declară viceprimarul Ionuț Apostu.

Închirierea bicicletelor se face prin intermediul unei aplicații.

Autoritățile locale se gândesc să schimbe regulamentul, iar cei care abandonează bicicletele în alte locuri în afara stațiilor de închiriere să fie amendați.

Pe timpul iernii, bicicletele vor fi retrase de pe străzi, urmând ca în luna martie să fie amplasate, din nou, în stații.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close