Antena 3 CNN Actualitate Locale Percheziții la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi și acasă la mai mulți profesori și inspectori școlari: 140 de lucrări de BAC identice

Percheziții la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi și acasă la mai mulți profesori și inspectori școlari: 140 de lucrări de BAC identice

Sunt percheziții la Inspectoratul Școlar Mehedinți, în legătură cu sesiunea de toamnă a bacalaureatului de anul trecut.

de Andreea Borboros    |    26 Iul 2023   •   12:09

Percheziții la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, în legătură cu sesiunea de toamnă a bacalaureatului de anul trecut. Opt persoane, printre care inspectori școlari, au fost aduse la audieri, într-un dosar de fraudare a examenului maturității.

De-a lungul timpului, au foat audiate 50 de persoane. Până în acest moment, se cunoaște faptul că, din 160 de lucrări verificate de anchetatori, 140 erau identice.

Citește și: Ana a picat Bac-ul, dar câştigă 8.000 de lei pe lună. "Mi-a plăcut că este o meserie curată, frumoasă, bănoasă"

De altfel, 40 de lucrări ale candidaților, care nu aveau legături cu cei care au fraudat examenul, au fost anulate.

În acest caz, DIICOT face cercetări pentru fraudarea examenului de bacalaureat și constituire de grup infracțional. Persoanele implicate sunt suspectate că luau bani pentru a-i ajuta pe candidați să promoveze examenul.

×
Subiecte în articol: mehedinti DIICOT perchezitii profesori
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close