Antena 3 CNN Actualitate Locale Perete prăbuşit la căminul unui liceu din Odorheiu Secuiesc. Un băiat a murit

Perete prăbuşit la căminul unui liceu din Odorheiu Secuiesc. Un băiat a murit

Un perete al internatului Liceului "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit. Mai mulţi elevi au fost prinşi sub dărâmături, iar unul dintre ei şi-a pierdut viaţa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   19:25

Update 20:10 - Misiunea de salvare de la internatul Liceului "Tamasi Aron", al cărui perete s-a surpat luni, surprinzând patru elevi sub dărâmături, s-a încheiat, iar forţele de intervenţie se retrag, a anunţat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, echipajele de salvare au reuşit să scoată de sub dărâmături patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, respectiv trei fete şi un băiat, dar, din păcate, ultimul nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

"Acţiunile de căutare-salvare au încetat, forţele de intervenţie se retrag. Bilanţ final: o victimă decedată, o victimă cu traumatisme severe, intubată, două victime conştiente, cu diverse traumatisme", au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

Forţele ISU Harghita implicate în misiune au fost sprijinite şi de Salvamont, cu câini de căutare, precum şi cu o dronă cu cameră de termoviziune.

Update 19:20 - Echipele de salvare care acționează în locul în care s-a prăbușit peretele unui internat din Odorheiu Secuiesc anunţă că a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Update 19:05 - Echipele de salvare au scos a patra victimă de sub ruine. 

După ce victima a fost scoasă la suprafață, medicii au stabilit că este în stare gravă.

"A fost extrasă și cea de-a patra victimă, este inconștientă, a fost predată echipajelor medicale de la fața locului", a explicat IGSU. Copilul este resuscitat fiind în stare gravă, au adăugat echipele de intervenție.

Update 18:25 -  Echipele de salvare care acționează în locul în care s-a prăbușit peretele unei școli din Odorheiu Secuiesc au găsit a patra victimă sub ruine. Salvatorii comunică verbal cu victima, a transmis IGSU.

Echipele de căutare-salvare acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături, a transmis IGSU. Este vorba despre un băiat, transmit salvatorii.

La locul intervenției au fost alocate numeroase echipe de intervenție. În prima parte a intervenției, trei victime au fost extrase de salvatori din clădirea prăbușită a Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc.

Update 17:50 - Trei fete au fost scoase din clădirea prăbușită.

Sunt informații că și un băiat ar fi prins sub dărâmături. 

Câinii pompierilor îl caută pe băiat.

Update 17:25 - Echipele de intervenție acționează în continuare și caută în dărâmăturile rezultate din prăbușirea peretelui.

Potrivit IGSU, până în acest moment au fost extrase trei victime.

Ştirea iniţială:

Până în acest moment au fost extrase trei victime, una conștientă, una semiconștientă și una în stare gravă, cu manevre de resuscitare în curs.

Acţiunile de căutare continuă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ, trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Suprafața afectată este de aproximativ 200 de metri pătraţi.

Misiunea este în dinamică.

 

×
Subiecte în articol: Odorheiu Secuiesc Hunedoara liceu
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close