Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol de explozie în Satu Mare, lângă o stație de combustibil. Mesaj RO-ALERT: ”Incident radiologic, chimic sau biologic”

Pericol de explozie în Satu Mare, lângă o stație de combustibil. Mesaj RO-ALERT: ”Incident radiologic, chimic sau biologic”

Un mesaj RO-ALERT transmis de ISU Satu Mare, care anunța un incident radiologic, chimic sau biologic, a provocat panică printre locuitorii din nordul țării, lângă Ucraina.

de Andreea Ştefan    |    Andreea Borboros    |    07 Sep 2023   •   12:30

Locuitorilor din zonă li se cerea, prin mesajul RO-ALERT, să se adăpostească, pentru că sunt posibile degajări de materiale radioactiv, substanțe toxice sau agenți biologici.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este oprit pe DN 19A, în afara localității Supuru de Sus, județul Satu Mate, către limita cu județul Sălaj, ca măsură de prevenție, fiind delimitat un perimetru de siguranță după ce au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare a fost alertat să intervină, miercuri, în jurul orei 19:00, ca urmare a unor lucrări întreprinse la un puț de apă forat și emanarea în atmosferă a unor jeturi (substanțe), la limita cu județul Sălaj, în  zona localității Supuru de Sus.

La fața locului din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă "Someș" al județului Satu Mare s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj de terapie intensiv mobilă, un echipaj de prim ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă cu 21 cadre militare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În sprijin, pentru stabilirea posibilelor substanțe degajate în aer au fost solicitate următoarele forțe: Un echipaj CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) din cadrul ISU MM și  un echipaj CBRN din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situaţii de Urgenţă din Ciolpani, București, care se afla la ISU BH.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță  față de locul intervenției. De asemenea,  a fost transmis și un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

În urma măsurătorilor realizate, până la această oră, s-a detectat următoarea substanță, respectiv gaz metan în concentrație de 284 ppm.

La această oră acționează la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă alături de echipajele CBRN din cadrul ISU MM și USISU Ciolpani.

Datorită intervenției din localitatea Supuru de Sus, programul activităților din această săptămână organizate de către ISU Satu Mare pentru publicul larg, va fi modificat, în funcție de evoluția situației. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș"al județului Satu Mare va anunța activitățile care se vor desfășura.

În imediata vecinătate de la locul producerii evenimentului, se află o stație de carburanți a cărui activitate a fost sistată pentru înlăturarea oricărui risc suplimentar.

×
Subiecte în articol: Satu Mare pericol de explozie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close