Antena 3 CNN Actualitate Locale "Pericol iminent de explozie" la termocentralele din Gorj! Semnalul de alarmă tras de sindicaliştii de la Energia Turceni

"Pericol iminent de explozie" la termocentralele din Gorj! Semnalul de alarmă tras de sindicaliştii de la Energia Turceni

Pericolul de explozie la termocentralele din Gorj este iminent, iar asta ar însemna un dezastru de proporţii. Este semnalul de alarmă tras de sindicaliştii de la Energia Turceni. Aceştia s-au întâlnit de urgență, marți, cu liderii Complexului Energetic Oltenia şi au cerut măsuri.

"Pericol iminent de explozie" la termocentralele din Gorj! Semnalul de alarmă tras de sindicaliştii de la Energia Turceni
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Gabriela Mladin    |    22 Aug 2023   •   12:59

Conform liderului de sindicat din Turceni, Eugen Iovan, în acest moment, pericolul ca termocentralele să explodeze este unul real. Susține sindicalistul că lipsa de personal calificat a dus la această situație de criză.

De exemplu, în acest moment, monitorizarea termocentralei privind funcționarea în parametrii normali este făcută doar de un singur angajat, în condițiile în care normele de siguranță prevăd patru specialiști care să se ocupe de asta. S-a ajuns aici după ce Complexul Energetic Oltenia a decis disponibilizări masive, iar alți salariați au ieșit deja la pensie. În locul lor însă, n-au mai fost găsiți alți specialiști.

Explozia termocentralelor, respectiv a hidrogenului, ar avea urmări catastrofale, care s-ar întinde pe 60 km distanță, susține sindicalistul.

Imediat ce sindicaliștii au atras atenția asupra acestui pericol, conducerea Complexului Energetic Oltenia, care are în subordine termocentralele Turceni, Rovinari și Șalnița, a decis o întâlnire de urgență. Aceasta are loc chiar în momentul redactării prezentei știri, la sediul companiei din Gorj, care se află în subordinea Ministerului Energiei.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close