Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol în Parcul Cișmigiu din București. Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au pus mâna pe "boabe albastre"

Pericol în Parcul Cișmigiu din București. Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au pus mâna pe "boabe albastre"

Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au luat contact cu niște substanțe împrăștiate de autorități pe aleile Parcului Cișmigiu din București.

de Radu Tiliță    |    12 Feb 2024   •   11:27

Încă de săptămâna trecută, mai mulți părinți au ajuns la spitalele din Bucureşti cu copiii care s-au jucat prin parcurile administrate de Primăria Capitalei și au intrat în contact cu anumite boabe albastre, extrem de atrăgătoare pentru cei mici.

Unii le-au și ingerat, alții doar le-au luat în mână, însă părinții s-au speriat, pentru că nu știau exact despre ce substanțe este vorba.

În momentul în care au ajuns la camera de gardă, medicii le-au atras atenția că aceste substanțe sunt toxice, indiferent dacă sunt îngrășăminte sau otravă pentru diverse rozătoare.

Reprezentanții companiei care se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi spun că boabele albastre sunt îngrășăminte pentru copaci.

Medicii trag un semnal de alarmă și fac un apel la părinți să fie extrem de atenți la lucrurile pe care copiii pun mâna atunci când ies în parc. În cazul în care se întâmplă ca cei mici să ingereze astfel de substanțe, părinții trebuie să ajungă cu ei cât mai rapid la camera de gardă pentru a se aplica tratamentul medicamentos necesar.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close