Antena 3 CNN Actualitate Locale O persoană a murit înecată în mare, la Mamaia! A intrat în apă la prima oră, în lipsa salvamarilor

O persoană a murit înecată în mare, la Mamaia! A intrat în apă la prima oră, în lipsa salvamarilor

Intervenție de urgență, în această dimineață, pe o plajă din Mamaia, după ce o persoană a fost scoasă inconștientă din mare.

O persoană a murit înecată în mare, la Mamaia! A intrat în apă la prima oră, în lipsa salvamarilor
de Mia Lungu    |    Cătălina Buzoianu    |    10 Iul 2023   •   09:12

Marea și-a luat tributul în această dimineață! Un bărbat în vârstă de 70 de ani și-a pierdut viața, în apa mării. Salvamarii l-au scos la mal în stop cardio respirator, iar medicii nu au reușit să-l readucă la viață.

Martorii cred că bărbatul ar fi suferit un infarct, ori i s-ar fi făcut rău, căci nu era la distanță mare de mal, iar în apă nu sunt valuri și nici nu este arborat steagul roșu.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani, din Constanța, era pe plajă împreună cu soția, după cum povestesc martorii. La un moment dat, a intrat în apă, nu departe de mal, iar inevitabilul s-a produs.

Oamenii cred că bărbatului i s-ar fi făcut rău și s-a prăbușit în apă. Atunci au dat alarma la 112, iar imediat salvamarii l-au scos la mal și au început să-l resusciteze. Bărbatul era în stop cardio respirator. 

"Apa nu era foarte mare, îmi venea mie undeva in jurul abdomenului"

"l-am scos, anunțase între timp un turist Salvarea, ne-am apucat noi de masaj cardiac. Apa nu era foarte mare, îmi venea mie undeva in jurul abdomenului, eu nu cred că este înec. Este posibil să i se fi făcut rău, este posibil", spune un salvamar. 

Din păcate, eforturile medicilor de a-l readuce la viață pe bărbat au fost în zadar. La finalizarea protocolului de resuscitare, aceștia au declarat decesul.

Medicii avertizează, în special persoanele vârstnice care se știu cu probleme de sănătate, să nu se expună prea mult la soare și să nu intre imediat în apa mării.

Au fost zile de foc pentru salvamari și medici. Un alt bărbat de aprovimativ 60 de ani se luptă să trăiască, în terapie intensivă, unde a ajuns în stare gravă, după ce salvatorii l-au readus la viață din apa mării.

Pe plajă este arborat astăzi steag galben, ceea ce înseamnă că doar cei experimentați se pot aventura în apă.

În continuare, salvamarii atenționează turiștii să țină cont de recomandări, având în vedere că se anunță temperaturi caniculare, dar și că marea este imprevizibilă.

×
Subiecte în articol: salvamari mare resuscitată hotel Mamaia
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close