Antena 3 CNN Actualitate Locale Persoane blocate în vama din Sighetu Marmației. În partea ucraineană nu a fost curent electric

Persoane blocate în vama din Sighetu Marmației. În partea ucraineană nu a fost curent electric

Mai multe persoane sunt blocate în vama din Sighetu Marmației, și nu pot intra în Ucraina, pentru că în punctul de trecere al frontierei din țara vecină nu este curent electric.

Persoane blocate în vama din Sighetu Marmației. În partea ucraineană nu a fost curent electric
Sursa foto: Facebook/ Serviciul de Ajutor Maltez Sighetu Marmatiei
de Mia Lungu    |    24 Noi 2022   •   19:30

UPDATE: Începând cu ora 22:10, traficul rutier si pietonal prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, atât pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire, s-a reluat. În momentul de față, nu sunt timpi de asteptare.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina. Acestea nu pot ieși din țara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie", a transmis Prefectura Maramureș.

Situația actuală în vama Sighet. Lipsa curentului împiedică întoarcerea acasă a ucrainenilor.

Posted by Serviciul de Ajutor Maltez Sighetu Marmatiei on Thursday, 24 November 2022

Prefectul Rudolf Stauder a cerut autorităților ca persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației să primească sandwich-uri și ceai cald.

De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în locații din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători.

Serviciul ucrainean de frontieră a anunțat că punctele de control de la granițele cu Ungaria și România nu funcționează din cauza penei de curent provocate de atacul cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Pene de curent au avut loc într-o mare parte a Ucrainei, în urma atacului masiv cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii energetice din 23 noiembrie.

Începând din această dimineață, toate unitățile administrative teritoriale au fost reconectate la rețea, infrastructura critică fiind prima reconectată.

×
Subiecte în articol: Sighetu Marmatiei curent vama
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close