Antena 3 CNN Actualitate Locale Persoanele cu handicap din Arad, lăsate fără loc de parcare

Persoanele cu handicap din Arad, lăsate fără loc de parcare

Persoanele cu handicap din Arad se plâng că locurile lor de parcare sunt mereu ocupate de şoferi care folosesc legitimaţii false. Ar fi, spun acestea, o metodă prin care arădenii care nu au vreo deficienţă fizică scapă de plata taxei de parcare. Asta în detrimetul oamenilor care chiar au nevoie de locurile respective.

Persoanele cu handicap din Arad, lăsate fără loc de parcare
Sursa foto: Antena 3
05 Mar 2020   •   09:54

Pentru persoanele cu handicap din Arad găsirea unui loc de parcare este o misiune aproape imposibilă. Asta pentru că parcarile din centrul oraşului sunt pline de maşini care au pe bord, la vedere, legitimaţii de handicap false.

Aceste carduri au devenit practic un accesoriu care îi scuteşte pe mulţi şoferi de la plata parcării, spun asociaţiile care reprezintă interesele persoanelor cu handicap.

Numai de la începutul anului, 219 arădeni au solicitat o astfel de legitimaţie de handicap, în conditiile în care, numărul certificatelor pentru persoanele cu handicap nu a crescut. Multe dintre aceste legitimaţii ar putea fi fasle, doar că Poliţia nu face verificări, se plâng asociaţiile de profil.

Pe de altă parte şi legislaţia este foarte permisivă, în sensul că permite familiei sau însoţitorului persoanei cu handicap să parcheze pe un loc destinat celor cu deficiente locomotorii, chiar dacă persoana cu handicap nu se află în maşină.

Persoanele cu handicap din Arad, lăsate fără loc de parcare

 

 

 

×
Subiecte în articol: handicap locuri de parcare Arad
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close