Antena 3 CNN Actualitate Locale Pesta porcină a ajuns și în Teleorman. A fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor

Pesta porcină a ajuns și în Teleorman. A fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor

Pesta porcină a ajuns și în Teleorman. A fost activat Centrul Local de Combatere a Bolilor
17 Oct 2018   •   15:25

Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman s-a reunit miercuri, 17 septembrie, după ce a fost confirmat primul caz de pestă porcină africană în judeţul Teleorman, la câţiva kilometri de Olt.

Potrivit unei informări al Prefecturii Teleorman, Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti, prin Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană, a confirmat prezenţa virusului peste porcine africane în probele prelevate din resturi de cadavru de porc - mai precis într-un os lung - găsite în zona pădurii Slobozia Mândra. 

Autorităţile judeţene mai precizează că ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi că a fost convocat miercuri, 17 octombrie, Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea bolii, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii, scrie adevarul.ro. 

„Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic“, se mai arată în informare.

×
Subiecte în articol: pesta porcina Teleorman
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close