Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 100 de elevi de la o școală din Brașov au ajuns la medic, după ce au mâncat cașcaval pane și pește la afterschool

Peste 100 de elevi de la o școală din Brașov au ajuns la medic, după ce au mâncat cașcaval pane și pește la afterschool

Peste 100 de de elevi, de la o școală gimnazială din Brașov, au ajuns în atenția medicilor în ultimele zile, iar 14 dintre ei au fost internați în spital.

Peste 100 de elevi de la o școală din Brașov au ajuns la medic, după ce au mâncat cașcaval pane și pește la afterschool
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    15 Ian 2024   •   13:28

Peste 100 de elevi care învață la Școala Gimnazială 11 din Brașov s-au plâns părinților că au tot felul de probleme de sănătate. Simptomele ar fi apărut în urmă cu câteva zile la copii care ar fi mâncat din preparatele puse la dispoziție de o firmă de catering.

"Simptomele sunt febră, vărsături, stări diareice. Au venit într-o stare generală mediocră, unii dintre ei au necesitat internare în spital, dar nici unul dintre ei nu este în stare gravă", a precizat dr. Larisa Drăgan, director medical al Spitalului de Copii Brașov, potrivit radiobrasovfm.ro.

Copiii frecventează afterschoolul din cadrul unității școlare și o ipoteză luată în calcul este toxiinfecția alimentară. 

"Încă de joi au apărut primele cazuri reclamate de părinți, vineri a fost un număr și mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, cașcaval pane, iar vineri – pește.

Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscriși la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unității a anunțat DSP-ul. Au trimis o mostră din produse pentru că au obligația legală să păstreze mostre din produsele alimentare aduse în fiecare zi. Ca și măsuri, au sistat cateringul pentru săptămâna viitoare. Așteaptă rezultatul analizelor", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, Valentin Bucur. 

DSP-ul așteaptă acum rezultatele analizelor de la Spitalul de Copii și va începe o anchetă. 

Până la aflarea rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcționa fără catering, varianta fiind ca părinții să trimită copiii cu mâncare de acasă, potrivit reprezentanților ISJ Brașov.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close