Antena 3 CNN Actualitate Locale Pericol în apele României! Un pește piranha a fost găsit de un pescar într-un râu din Bihor

Pericol în apele României! Un pește piranha a fost găsit de un pescar într-un râu din Bihor

Un pescar a găsit ieri un pește piranha în râul Crișul Repede din Bihor. Autoritățile au deschis o anchetă.

Pericol în apele României! Un pește piranha a fost găsit de un pescar într-un râu din Bihor
Sursa foto: Facebook | Catalin Prichici
de Ioana Mircea    |    01 Dec 2022   •   17:50

Garda de Mediu Bihor a deschis o anchetă după ce un piranha cu burtă roşie, a fost găsit ieri, în apropiere de Podul Centenarului, din Oradea, de către un ecologist orădean, pescar împătimit, care ieşise să cureţe malul Crişului Repede.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Peştele era mort, cel mai probabil din cauza temperaturilor joase, însă comisarii de mediu se tem că cineva ar fi putut arunca vreunul în pârâul termal care curge în municipiu, unde peștii ar fi avut condiţii de supravieţuire.

Cel care a aruncat peștele în râu ar putea primi o amendă de zeci de mii de lei pentru gestul făcut.

"Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei", a declarat, pentru adevarul.ro, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu. 

Începând de vineri, comisarii Gărzii de Mediu Bihor şi reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor vor face o verificare pe cursul pârâului termal Peţa, în Oradea, unde se găsesc mai multe specii protejate prin lege.

"Vom verifica să nu cumva să fi fost aruncaţi şi în Peţa, căci aici ar avea condiţii de supravieţuire şi, fiind răpitori, ar face ravagii printre speciile indigene", a spus Şerbănescu, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Bihor piranha
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close