Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de peşti au murit într-un lac din Cluj-Napoca. Cauza acestui dezastru ecologic

Mii de peşti au murit într-un lac din Cluj-Napoca. Cauza acestui dezastru ecologic

Numeroşi peşti dintr-un lac din Cluj-Napoca au murit, Organizaţia pentru Protecţia Mediului şi Combaterea Braconajului (OPMCB) din Cluj afirmând că fenomenul este unul natural.

Mii de peşti au murit într-un lac din Cluj-Napoca. Cauza acestui dezastru ecologic
Sursa foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2023   •   20:08

Potrivit OPMCB, oxigenul din apă se reduce din cauza căldurii, algele se înmulţesc foarte mult, iar aceste fenomene se suprapun peste faptul că lipseşte aportul de apă proaspătă şi oxigenată în lac.

Reprezentanţii organizaţiei acuză Primăria de faptul că a permis construirea de blocuri şi chiar a unui mall foarte aproape de lac.

Conform Organizaţiei pentru Protecţia Mediului şi Combaterea Braconajului (OPMCB), mii de peşti, de toate mărimile şi din mai multe specii, au murit în ultima săptămâna pe Lacul 1, din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, situat în apropierea unui mall.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Tristul eveniment reprezintă un fenomen natural, în termeni simpli: oxigenul din apă se reduce din cauza căldurii, algele se înmulţesc foarte mult, iar peştii nu au nicio variantă de refugiu. Lipseşte aportul de apă proaspătă şi oxigenată în lac.

Se ştie de zeci de ani despre problemă", susţine OPMCB într-o postare pe Facebook.

Membrii acestei ONG spun că există soluţii, respectiv deblocarea canalului care "ar aduce apa proaspătă şi permiterea circulaţiei între lacuri". 

Alte soluţii avansate sunt limitarea construcţiilor şi a proiectelor imobiliare şi declararea drept zonă naturală urbană protejată a acelui cartier.

×
Subiecte în articol: pesti Cluj Cluj-Napoca
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close