Antena 3 CNN Actualitate Locale Piața Unirii din Focşani, ocupată de o nuntă de romi. Primarul spune că a fost un concert ad-hoc: "Nu este ograda nimănui!"

Piața Unirii din Focşani, ocupată de o nuntă de romi. Primarul spune că a fost un concert ad-hoc: "Nu este ograda nimănui!"

O nuntă tradiţională de romi a avut loc luni seară în Focșani, iar petrecăreții au dat un concert ad-hoc chiar în Piaţa Unirii din centrul orașului.

Piața Unirii din Focşani, ocupată de o nuntă de romi. Primarul spune că a fost un concert ad-hoc: "Nu este ograda nimănui!"
Sursa foto: Facebook/ Victoria Bojinov
de Mia Lungu    |    13 Iul 2022   •   19:45

Luni seara, câteva sute de cetăţeni de etnie romă s-au adunat la un restaurant din Focşani pentru a petrece la nunta unui lider al etniei. Anterior petrecerii de nuntă, a avut loc cununia religioasă, oficiată la biserica ortodoxă, monument istoric, din Piaţa Unirii din Focşani.

După ceremonie, alaiul a ocupat centrul oraşului, inclusiv zona destinată copiilor cu biciclete. S-a dansat "hora miresei" şi s-a chiuit aproape jumătate de oră, deși evenimentul nu a fost autorizat de municipalitate.

Astăzi, primarul PSD Cristi Valentin Misăilă a transmis un mesaj în care precizează că nu a dat autorizaţie pentru o astfel de adunare.

"Luni după-amiază, în data de 11 iulie 2022, un grup de cetăţeni a transformat Piaţa Unirii din Focşani în scena unui concert ad-hoc, focşănenii din zonă, dar şi cei din mediul on-line, fiind deranjaţi, pe bună dreptate, de spectacolul improvizat. Evenimentul din data de 11 iulie nu a fost autorizat de Primăria Municipiului Focşani.

Ca Primar al Municipiului Focşani nu sunt de acord cu astfel de manifestări în afara cadrului legal şi în general dezaprob orice eveniment care aduce atingere ordinii şi liniştii publice. Totodată, fac un apel la toţi focşănenii de a nu transforma evenimentele personale sau de familie în evenimente publice.

Piaţa Unirii din Municipiul Focşani nu este ograda nimănui, ci este un loc public în care cetăţenii trebuie să se simtă în siguranţă şi să nu fie agresaţi de evenimentele private ale unora”, a scris primarul Misăilă pe Facebook.

Nunta ȘUCARA chiar in Piața Unirii Focsani !! ??

Posted by Victoria Bojinov on Monday, 11 July 2022

×
Subiecte în articol: romi nunta Piata Unirii Focșani
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close