Antena 3 CNN Actualitate Locale Pictura de pe un bloc din Sibiu, cea mai spectaculoasă pictură murală din lume

Pictura de pe un bloc din Sibiu, cea mai spectaculoasă pictură murală din lume

Pictura de pe faţada unui bloc din Sibiu a fost desemnată cea mai spectaculoasă pictură murală din lume, în urma voturilor primite din trei ţări de pe continent.

de Georgiana Adam    |    17 Aug 2023   •   12:02

Lucrarea Urletul Furtunii a fost realizată în cadrul festivalului Sibiu Street Art, un eveniment prin care faţadele gri ale blocurilor din oraş sunt pictate de artişti români şi străini.

Faţada gri a unui bloc cu patru etaje dintr-un cartier din Sibiu a căpătat culoare în doar şapte zile. Un artist argentinian a transformat înfăţişarea imobilului într-o operă de artă.

Lucrarea a fost desemnată cea mai spectaculoasă pictură murală din lume.

Citeşte şi: Locul exotic de vacanță, uimitor, din România. Ai senzația că ești în Thailanda

"Ne-am  propus să schimbăm faţadele care sunt foarte deteriorate şi să schimbăm uşor percepţia oamenilor faţă de acest stil de artă. Artistul a dat tot ce avea mai bun", a spus organizatorul Street Art Sibiu, Andrei Oltean.

Intitulată Urletul Furtunii, pictura are o înălţime de 20 de metri şi a devenit o atracţie pentru sibieni şi nu numai.

Acest pemiu este o premieră pentru România, în condiţiile în care, în ultimii nouă ani, mai multe blocuri, şcoli sau instituţii publice din Sibiu au fost înfrumuseţate cu astfel de picturi murale.

Oraşul Sibiu deţine, până în momentul de faţă, peste 300 de lucrări de pictură murală şi are cea mai mare galerie de artă stradală din ţară.

 

 

×
Subiecte în articol: Sibiu arta stradala
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close