Antena 3 CNN Actualitate Locale Pistolul cu gloanţe, furat dintr-o maşină din Timişoara, găsit lângă o ladă de gunoi

Pistolul cu gloanţe, furat dintr-o maşină din Timişoara, găsit lângă o ladă de gunoi

Pistolul cu gloanţe, furat dintr-un autoturism din Timişoara fost găsit de o femeie şi predat poliţiei. Aceasta a descoperit arma de calibru 9 mm și un încărcător cu 18 gloanțe într-o pungă, lângă o pubelă de gunoi.

Pistolul cu gloanţe, furat dintr-o maşină din Timişoara, găsit lângă o ladă de gunoi
Sursa foto: Scott Olson/Getty Images
05 Ian 2022   •   11:09

Poliţiştii din Timişoara au fost în alertă seara trecută, după ce un hoţ a spart un autoturism şi a furat un rucsac în care era un pistol de calibru 9 mm si mai multe gloanțe.

Ambele fuseseră furate cu rucsacul în care se găseau, pe bancheta unui autoturism.

Autoritățile n-au reușit încă să-l identifice pe făptaș, dar au deschis un dosar penal pentru furt calificat.

Urmează să se stabilească dacă hoțul a acționat la pont, l-a urmărit pe proprietar sau, pur și simplu, a văzut rucsacul în mașină și a dat spargerea.

Proprietarul avea permis de port armă valabil, dar ii va fi anulat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Furtul s-a petrecut marți seară, în jurul ore 22, pe strada Gheorghe Dima din Timișoara, în centrul orașului.

„În cursul nopții trecute, în jurul orei 00:30, o femeie în vârstă de 32 de ani, s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Timișoara și a predat o armă, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că este arma sustrasă, în cursul serii de 4 ianuarie a.c., din automobilul parcat pe strada Gheorghe Dima din municipiul Timișoara. Totodată, au fost recuperate și cele 18 cartușe”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru furt calificat și fac cercetări pentru a de urma hoților. 

„De asemenea, vor fi luate măsurile legale, în ceea ce privește nerespectarea legislației referitoare la arme și muniții, proprietarul armei urmând să fie sancționat contravențional conform Legii 295/2004 cu amendă cuprinsă între 5.001 și 10.000 de lei , aplicându-se și măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire armă”, au precizat reprezentanții IPJ Timiș.

×
Subiecte în articol: politisti pistol Timisoara
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close