Antena 3 CNN Actualitate Locale Plantație de cannabis, descoperită în județul Timiș. Avea sistem de irigație pe 4.000 de metri pătraţi și supraveghere video

Plantație de cannabis, descoperită în județul Timiș. Avea sistem de irigație pe 4.000 de metri pătraţi și supraveghere video

Șase persoane au fost reținute deoarece au înființat o cultură de canabis pe malul unui râu din județul Timiș.

de Ştefan Petrică    |    06 Oct 2023   •   09:19

DIICOT Timișoara anunță că joi, procurorii au dispus reținerea a opt inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, șase inculpați au înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetație densă și în apropierea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de țevi.

Totodată inculpații au instalat mai multe camere video cu transmitere live.

Citește și: Ministrul Sănătăţii vrea centre de reabilitare pentru dependența de droguri, în fiecare județ: "Trebuie să identificăm locații"

Acestea erau ascunse în vegetația din apropierea plantației, având scopul depistării unor potențiali hoți, dar și pentru a observa o eventuală intervenție a poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre existența culturii de canabis, au recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locuri din județul Timiș.

Procurorii și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au făcut, joi, 11 percheziții.

Astfel au fost identificate și ridicate, dintr-un canton, cantitățile de 400 de kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri, anchetatorii ridică plantele de canabis din cultura aflată pe malul râului.

Comunicatul oficial al DIICOT despre plantaţia de canabis din Timiş

"La data de 5 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, 6 persoane bănuite ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 - 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.  

Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi și racorduri.

Pentru asigurarea culturii, bănuiții ar fi luat măsuri de protecție activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetația densă din proximitatea plantației,  în vederea identificării unor potențiali hoți sau rivali, dar și pentru a observa prezența poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi bănuiți, care ar fi luat cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locații din județul Timiș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, de la o adresă din județul Timiș (un canton) cantitățile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 - 4.000 de metri pătrați. Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 8 persoane bănuite, pentru 24 de ore.

Astăzi, 6 octombrie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile", se arată în comnicatul DIICOT.

×
Subiecte în articol: Timis cannabis DIICOT plantaţie
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close