Antena 3 CNN Actualitate Locale Rupere de nori la vecinii bulgari, în Ruse! Maşinile au fost pur și simplu înghiţite de ape

Rupere de nori la vecinii bulgari, în Ruse! Maşinile au fost pur și simplu înghiţite de ape

Ploile puternice care au pus stăpânire pe sudul țării noastre, au creat probleme și în Bulgaria, la Ruse. Orașul vecin de peste Dunăre a fost inundat miercuri după-amiază.

Rupere de nori la vecinii bulgari, în Ruse! Maşinile au fost pur și simplu înghiţite de ape
Sursa foto: Giurgiuveanul.ro
de Iulia Gorgorin    |    17 Iun 2021   •   00:01

Ploile abundente care au căzut miercuri în ţara noastră, au creat probleme şi la vecinii bulgari. 

Se pare ca nici la ei canalizarea nu a făcut faţă, iar maşinile au fost au fost "înghiţite" de ape.

Oraşul Ruse, inundat

Zona din apropiere de Vama Giurgiu a fost inundată, iar câteva maşini au rămas blocate.

După căderea precipitațiilor puternice, străzile au fost acoperite de puhoaie de ape, iar oamenii au fost nevoiți să se salveze singuri.

În imaginile postate pe giurgiuveanul.ro se poate observa că circulaţia din acea zonă a fost complet blocată.

"În peisaj şi-a făcut apariţia şi un bărbat cu un caiac canoe, după cum se poate observa într-una din imagini", au scris jurnaliştii giurgiuveni.

România nu scapă de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă atenţionare meteo de cod galben, valabilă în perioada 16 iunie 2021, ora 23:00 - 17 iunie, ora 10:00.

Astfel, în intervalul menţionat, în centrul şi sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi izolat 30...35 l/mp.

În sudul, estul şi centrul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuatã, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 25...50 l/mp.

 Directorul ANM anunţă un ciclon peste România

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit la Sinteza Zilei despre fenomenele meteo extreme așteptate în zilele următoare, inclusiv despre apariţia unui ciclon care se va forma în Marea Neagră şi care va ajunge și în România.

„Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea,sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3. Aceasta nu a exclus ca, în funcţie de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roşu.

×
Subiecte în articol: Ruse Bulgari masini inundatii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close