Antena 3 CNN Actualitate Locale Pod crăpat și închis, la trei zile după "inaugurare", la Bonțida, în Cluj. Primar: ”Urmează și Electric Castle și, dacă nu va fi gata, vom avea probleme”

Pod crăpat și închis, la trei zile după "inaugurare", la Bonțida, în Cluj. Primar: ”Urmează și Electric Castle și, dacă nu va fi gata, vom avea probleme”

Podul provizoriu peste Someș, de la Bonțida, s-a fisurat și a fost închis, la numai trei zile de la ”inaugurare”. Unii oameni nu mai pot ajunge la locurile de muncă și copiii la școală, din cauză că râul desparte comuna în două.

de Mia Lungu    |    05 Apr 2023   •   08:32

Primarul comunei, Emil Cărhaț, spune că podul are crăpături, iar Apele Române și Poliția nu își dau acordul ca acesta să fie folosit, pentru că nu este sigur. 

”S-a închis pentru că nu își asumă nimeni răspunderea ca să poată trece mașinile în continuare. Nu este autorizat de Poliție și Apele Române. Dacă vine o viitură și ia un microbuz cu copii, cine își asumă răspunderea?

Avem probleme mari pentru că oamenii nu pot ajunge la gară, ca să meargă spre Cluj sau Gherla, și nu mai pot ieși în Drumul național. Nu pot veni microbuzele care duc muncitorii la Jucu, la fabrici. 

Citește și: Un bărbat a murit luat de curent pe râul Putna, încercând să ajungă la animalele lui

Copiii care învață la școala din Bonțida nu mai au pe unde traversa, dacă stau pe malul opus”, a explicat primarul, pentru Știri de Cluj.

”Urmează și Electric Castle și, dacă nu va fi gata, vom avea probleme”

”Constructorul ar vrea ca în 4 -5 luni să facă podul pentru că urmează și Electric Castle și dacă nu va fi gata, vom avea probleme. 

Ne-a ajutat mult acest pod la festival pentru că avea sens unic.  Autocarele veneau dinspre Jucu și treceau peste podul vechi și ajungeau în DN1. Așa s-a făcut un sens unic și nu s-au format blocaje”, a completat Emil Cărhaț.

Primarul crede în soluția oferită de constructor și anume că podul va fi gata în 4 luni, până la Electric Castle. ”Solutiile ar fi cele date de constructor, dar depinde și de vreme. Dacă e debitul mare, e greu de lucrat”, a explicat acesta.

Problema la Electric Castle va fi că autocarele ar putea veni pe ruta tradițională, dar nu se pot întoarce pe la Răscrucuri pentru că podul suportă numai 3,5 tone. Dacă nu se face podul, atunci autocarele vor trebuie să circule pe un singur drum.

Singura soluție - variantele ocolitoare

”Sunt variante ocolitoare pe  DJ161, prin Jucu, sau pe variantă mică, pe la Răscruci și ajungi la Bonțida, pentru mașinile de până la 3,5 tone. Acolo podul nu acceptă mașini mai grele. 

Acum am vorbit la Consiliul Județean. Nu sunt soluții rapide, cel puțin până mâine, pentru că podul provizoriu nu este autorizat nu este avizat nici de Apel Române nici Poliție”, a mai afirmat primarul.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close