Antena 3 CNN Actualitate Locale S-a prăbușit podul de la Luțca, de peste râul Siret, la doar 9 luni după ce a fost reparat. Mașinile au căzut în apă cu tot cu șoferi

S-a prăbușit podul de la Luțca, de peste râul Siret, la doar 9 luni după ce a fost reparat. Mașinile au căzut în apă cu tot cu șoferi

Podul de la Luțca, de peste râul Siret, din comuna Sagna, s-a prăbușit, la doar 9 luni după ce a fost repus în circulație, în urma unor reparații. Două mașini care circulau pe acest pod au căzut cu tot cu șoferi în momentul prăbușirii.

S-a prăbușit podul de la Luțca, de peste râul Siret, la doar 9 luni după ce a fost reparat. Mașinile au căzut în apă cu tot cu șoferi
de Andreea Ştefan    |    09 Iun 2022   •   15:13

Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret (DJ 207 A) dintre localitățile Luțca - Sagna, s-a rupt.

Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț. 

Având în vedere că circulația rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe Drumul Național 15 D, Roman - Gâdinți.

Podul de la Luțca este unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, lung de 216 metri.

Podul de la Luțca, dat în circulație în urmă cu 9 luni

Podul de la Luțca a intrat prima dată în reparații capitale, pe data de 17 august 2022, după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției: 8,3 milioane de lei, lucrări executate de Darcons SRL.

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, podul de peste râul Siret de la Luțca, din comuna Sagna, lung de 216 metri, a fost redeschis circulatiei rutiere, după lucrarile de reabilitare care au început anul trecut.

Totodata, și drumurile din zona podului de la Luțca au intrat în asfaltare.

”Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone” a spus la acel moment Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

×
Subiecte în articol: pod Siret Lutca
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close