Antena 3 CNN Actualitate Locale "Ia-i-l, mă, nevesti-mii!": Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi de la Rutieră să nu-i ia permisul, după ce l-au prins cu 143 de km/h în oraș

"Ia-i-l, mă, nevesti-mii!": Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi de la Rutieră să nu-i ia permisul, după ce l-au prins cu 143 de km/h în oraș

Un polițist din Argeș a convins doi colegi de la Rutieră să nu îi rețină permisul de conducere, după ce l-au prins cu 145 de km/h în localitate. Cei trei inculpați sunt judecați acum pentru fals intelectual și abuz în serviciu.

"Ia-i-l, mă, nevesti-mii!": Un polițist din Argeș și-a convins doi colegi de la Rutieră să nu-i ia permisul, după ce l-au prins cu 143 de km/h în oraș
Sursa foto: agerpres
de Mia Lungu    |    15 Mai 2023   •   16:35

Trei polițiști din cadrul Biroului Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Argeș au fost trimiși în judecată de procurori. Judecătoria Pitești a dispus, în cameră preliminară, începerea judecății  cauzei, dar inculpații au făcut apel!

Incidentul a avut loc în ianuarie 2022, când un șofer a fost prins de radar cu 145 km/h, pe o stradă din Pitești. După ce l-a oprit în trafic, polițiștii Emanuel C. și Marius G. și-au dat seama că la volan se află chiar colegul lor, Daniel D.

La rugămințile agentului, polițiștii de la Biroul Rutier nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, chiar dacă prevederile legale impuneau ca șoferul să fie sancționat cu amendă și să i se suspende dreptul de a conduce pentru 90 zile. A fost sancționată, însă, soția agentului, care era pasager în mașină. 

Citește și: Un poliţist de la Antidrog Bucureşti a fost prins când îi sfătuia pe traficanţi cum să mute kilograme de heroină fără să fie prinşi

La sfârșitul anului 2022, Polițiștii Emanuel C. și Marius G. au fost trimiși în judecată pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Agentul de poliție Daniel D. a fost trimis în judecată, la începutul anului 2023, pentru două infracțiuni de instigare la fals intelectual și o infracțiune de instigare la abuz în serviciu.

În schimb, soția agentului a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere a vinovăției. Acordul a fost admis de instanță. Judecătoria Pitești a condamnat-o pe inculpată la un an de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la fals intelectual, potrivit adevarul.ro.

"Păi, și vrei să mi-l iei mie? Că amenda tot io o plătesc. Ia-i-l, mă, nevesti-mii!"

Emanuel C. este acuzat că a întocmit procesul-verbal prin care a atestat, contrar adevărului, că soția șoferului, care i-a pus la dispoziție documentele de identitate și permisul de conducere, expirat din 2014, a fost depistată conducând cu 145 km/ h cu permisul expirat. În schimb, Marius G. este acuzat că și-a ajutat colegul ca să acopere fapta.

În dosarul, aflat pe rolul Judecătoriei Pitești, apar și o parte din discuțiile purtate de cei trei polițiști. Inițial, unul dintre agenți i-a cerut șoferului vinovat: „să aducă alea, că nu merge” (referindu-se la documentele personale, pentru a-l sancționa contravențional n. red.), întrucât „se vede prea bine” (fiind vorba de înregistrările aparatului radar n. red.)”. 

Acesta s-a opus: "Stai așa. Hai, rămâneți… stai să văd pe cine…hai", se arată în rechizitoriul procurorilor. Și celălalt polițist l-a avertizat: "Se vede și pă… filmare, se vede mult mai bine", dar șoferul-polițist a replicat: "Lasă, mă, că ea e nevasta-mea, e același nume D..., mașina e pă D...”. Apoi l-a întrebat: „Păi, și vrei să mi-l iei mie? (…) că amenda tot io o plătesc".

Agentul a continuat să insiste către colegii săi: "Na, viață, e greșeala mea. Încă o dată te rog… ia-i nevesti-mii permisul (…). Ia-i-l, mă, nevesti-mii! Sunteți nebuni… Se apucă G. să vorbească… ce să… e nevastă-mea", se mai menționează în rechizitoriu.

Inculpatul  Daniel D. a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurori că "i-a determinat cu intenție pe agenții de poliție (…), care au constatat această contravenție, să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu (…), obținând în acest fel un folos necuvenit constând în neaplicarea față de el a sancțiunii prevăzute de art. 102 al. 3 din OUG 195/2002, respectiv a amenzii de 1305 lei și a suspendării dreptului de a conduce…".

Cei trei polițiști își desfășoară, în continuare, activitatea în cadrul IPJ Argeș.

×
Subiecte în articol: politist Argeş rutiera permisul
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close