Antena 3 CNN Actualitate Locale Polițist de la DRPCIV Galați, reținut pentru mită la permise și înmatriculări 'preferențiale'

Polițist de la DRPCIV Galați, reținut pentru mită la permise și înmatriculări 'preferențiale'

Un polițist de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) Galați a fost reținut de procurorii DNA, după ce ar fi primit mită de 13 ori pentru permise și înmatriculări 'preferențiale'.

Polițist de la DRPCIV Galați, reținut pentru mită la permise și înmatriculări 'preferențiale'
13 Mar 2020   •   16:25

Mitică Petcu, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați este acuzat de procurorii DNA Galați de 13 infracțiuni de luare de mită.

"În perioada ianuarie – februarie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru:

- programarea 'peste rând' a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, 

- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, 

- preschimbarea fără programare a permisului de conducere. 

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 13 martie 2020, inculpatul Petcu Mitică urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close