Antena 3 CNN Actualitate Locale Un polițist a fost lovit intenționat cu mașina de un șofer, la Galați! Agentul a fost transportat de urgență la spital

Un polițist a fost lovit intenționat cu mașina de un șofer, la Galați! Agentul a fost transportat de urgență la spital

Un polițist de 49 de ani a ajuns la spital, după ce a fost lovit intenționat cu mașina de un șofer care a refuzat să fie legitimat.

de Gabi Vlad    |    29 Feb 2024   •   14:25

Totul s-a întâmplat marți, la Galați, în zona Pieței Centrale. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, șoferul a refuzat inițial să se supună legitimării. Ulterior, acesta l-a lovit pe polițist cu mașina și a fugit de la locul faptei. 

Polițistul a fost transportat de urgență la spital, iar în acest moment se află internat pentru îngrijiri medicale. 

Din primele informații, se pare că agentul a suferit mai multe fracturi, dar și un traumatism la coloană, iar în acest moment se află internat pe secția de neurochirurgie. 

Între timp, colegii agentului au reușit să identifice mașina cu care a fost lovit acesta. Șoferul care se afla la volan în momentul producerii accidentului s-a predat, seara trecută, poliției. 

Polițist luat pe capotă de un șofer, în București

Și în București, un polițist a fost accidentat, după ce un șofer l-a luat pe capota mașinii când a încercat să scape de filtrul de poliție. Agentul a suferit mai multe răni în urma impactului și a fost transportat la spital.

Șoferul în cauză a văzut filtrul poliției pe strada Grigore Gafencu din București. Pentru a-l evita, a întors mașina, însă ar fi lovit un stâlp și s-a oprit, moment în care un polițist s-a pus în fața mașinii pentru a-l preveni să fugă.

Șoferul a accelerat și l-a luat pe polițist pe capota mașinii, iar, ulterior, acesta a căzut pe șosea. După o urmărire ca în filme pe străzile Capitalei, polițiștii au reușit să-l prindă pe șoferul fugar, pe strada Ceasornicului.

Șoferul fugar era băut și drogat

După ce l-au prins, polițiștii au constatat că șoferul consumase cocaină, dar și băuturi alcoolice. El a fost transportat la INML pentru a i se preleva probe biologice.

Polițistul lovit a ajuns la spital pentru mai multe investigații.

”La data de 24 februarie a.c., pe șos. Nordului din sectorul 1 al Capitalei era organizată o acțiune de control pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În jurul orei 04:30, un polițist din cadrul Brigăzii Rutiere a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Imediat, polițiștii Brigăzii Rutiere au plecat în urmărirea acestuia reușind, într-o primă fază, blocarea autoturismului pe o stradă adiacentă. 

În aceste împrejurări, în încercarea de a se sustrage în continuare măsurilor de impunere a legii, conducătorul auto a forțat barajul instituit de polițiști, acroșându-l pe unul dintre aceștia care începuse procedura de extragere forțată din autoturism, după care și-a continuat deplasarea. În urma acestei acțiuni, o autospecială din cadrul Brigăzii Rutiere a fost, de asemenea, avariată.

După producerea acestui al doilea eveniment, conducătorul în cauză a abandonat autoturismul pe o altă stradă din sectorul 1, încercând să-și asigure scăparea pietonal.

În urma activităților desfășurate, polițiștii l-au depistat pe acesta într-o zonă adiacentă și l-au imobilizat cu ajutorul mijloacelor din dotare.

După stabilirea identității persoanei în cauză, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
În acest context, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost condus la sediul INML pentru prelevarea mosrtelor biologice.

Cu ocazia efectuării examinării criminalistice a autoturismului în cauză, în interiorul acestuia au fost găsite disimulat mai multe reziduuri de substanțe pulverulente de culoare alb, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Referitor la situația medicală a polițistului facem precizarea că a suferit leziuni în zona abdomenului, bazinului și membrului inferior drept, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol”, a transmis Brigada Rutieră.

×
Subiecte în articol: Galați politist
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close