Antena 3 CNN Actualitate Locale Un polițist aflat în timpul liber a salvat un muncitor prins sub un mal de pământ în Deva

Un polițist aflat în timpul liber a salvat un muncitor prins sub un mal de pământ în Deva

Un polițist aflat în timpul liber a devenit erou după ce a salvat un tânăr prins sub un mal de pământ zona Zăvoi, din municipiul Deva. Pănă la venirea echipajelor de salvare polițistul a săpat cu mâinile aproximativ 50 de cm în pământ, reușind să descopere capul muncitorului și zona pieptului, astfel încât acesta să poată respira.

Un polițist aflat în timpul liber a salvat un muncitor prins sub un mal de pământ în Deva
Sursa foto: IPJ Hunedoara
de Marius Alexoiu    |    Claudia Popovici    |    12 Aug 2021   •   23:07

Incidentul a avut loc în această după amiază în zona Zăvoi, din municipiul Deva, acolo unde un tânăr muncitor, în vârstă de 28 de ani, era cât pe ce să moară sufocat după ce a fost prins în întregime sub un mal de pământ în timp ce efectua lucrări pentru a branşa o locuinţă la sistemul de canalizare.

Alarma a fost dată de un agentul șef principal Creț Iulian, aflat în timpul liber, care a solicitat prin apel la 112 intervenţia ISU Hunedoara.

Având experienţă în astfel de cazuri, agentul a evaluat rapid situaţia şi a început operațiunea de salvare a tânărului care risca să piară sufocat sub malul greu de pământ care se prăbușise peste el.

Pănă la sosirea echipajelor de salvare polițistul a reușit să sape cu mâinile aproximativ 50 de cm de cm în pământ, reușind să descopere capul muncitorului și zona pieptului, astfel încât acesta să poată respira.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Obișnuit cu situațiile tensionate, polițistul, care este operator 112, a comunicat pe parcursul întregii intervenții cu tânărul pe care l-a menținut conștient pănă la sosirea echipajelor de salvare.

Tânărul a fost preluat apoi de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul din Deva, pentru investigații medicale amănunțite.

Polițistul a ținut legătura cu tânărul şi la spital. Din primele informaţii tânărul lucra ca zilier. Starea sa este bună acesta rerămânând internat.

×
Subiecte în articol: muncitor deva zăvoi mal de pământ
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close