Antena 3 CNN Actualitate Locale Mărturia cutremurătoare a unui poliţist care a salvat în lacrimi un bătrân imobilizat la pat dintr-un incendiu în Mehedinţi: "Scene de război, ţipete de ajutor. M-am gândit la bunicii mei"

Mărturia cutremurătoare a unui poliţist care a salvat în lacrimi un bătrân imobilizat la pat dintr-un incendiu în Mehedinţi: "Scene de război, ţipete de ajutor. M-am gândit la bunicii mei"

Un polițist din Strehaia, judeţul Mehedinți a povestit cu emoție cum a încheiat ziua în lacrimi după ce a salvat doi bătrâni, din care unul imobilizat la pat, dintr-un incendiu.

Mărturia cutremurătoare a unui poliţist care a salvat în lacrimi un bătrân imobilizat la pat dintr-un incendiu în Mehedinţi: "Scene de război, ţipete de ajutor. M-am gândit la bunicii mei"
Sursa foto: Facebook Poliţia Română
de Claudia Popovici    |    09 Aug 2021   •   20:13

Din primele informaţii, incendiul a izbucnit de la vegetaţia uscată şi s-a extins rapid la o locuința din comuna Greci, sat Sălătruc, judeţul Mehedinţi.

Urmare unui apel 112 la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie al Secţiei 5  din orașul Strehaia aflat în zonă care a intervenit rapid.

„Când am ajuns, scene ca de război, cu agitație, țipete și fum.

Dintr-o dată auzim: „ - Ajutor!…ajutor!”. Venea de la una dintre locuințele din apropiere. Am sărit să vedem ce se întâmplă. Gardul ce împrejmuia locuința luase foc, precum și câteva anexe.

Găsim o bătrânică care tocmai ce ieșise din casă și avea câteva arsuri în zona mâinilor, semn că focul se extindea rapid.

În stare de șoc, bătrânica ne-a spus: „ - Vă rog, soțul meu este în casă, imobilizat la pat!”

Nici nu știu să vă spun cât de repede s-au derulat acele momente. Știu doar că Roxana a scos-o pe bătrânică din curte, să o ferească de fumul dens.

 „M-am gândit la bunicii mei”

Petre era continuu la telefon, cu celelalte echipe de intervenție, iar eu, fără să stau pe gânduri, am intrat în casă și am reușit să îl scot pe soțul doamnei.

Am ajuns cu el până la mijlocul curții și nu am mai putut continua singur, dar Roxana și Petre mi-au sărit imediat în ajutor.

Ne-am fi dorit să se încheie aici, dar nu a fost așa. Cei doi au fost preluați de cadrele medicale, iar focul a fost stins.

Cât despre noi, după ce ne-am asigurat că totul este sub control, am pornit către un sat vecin, unde focul pusese stăpânire pe alte două locuințe și un autoturism.

În astfel de ture de serviciu, aflăm că suntem capabili de multe, dar la final suntem oameni și vă spun că am încheiat acest episod cu lacrimi în ochi, gândindu-mă la bunicii mei și la toate scenele văzute", se arată în postarea de pe pagina de socializare a Poliţiei Române care i-a felicitat pe cei 3 agenți pentru operațiunea de salvare.

×
Subiecte în articol: mehedinti Strehaia incendiu batran politist
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close