Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliţiştii din Constanţa contestă reorganizarea după tragedia de la 2 Mai

Poliţiştii din Constanţa contestă reorganizarea după tragedia de la 2 Mai

Zeci de polițiști din Constanța au protestat în fața Inspectoratului Județean de Poliţie. Oamenii legii sunt nemultumiţi de modul în care s-a făcut reorganizarea în sistem după tragedia de la 2 Mai.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2024   •   08:05

Poliţiştii spun că măsurile au fost luate fără a se ţine cont de realităţile din teren, li s-a extins aria de responsabilitate, iar timpii de intervenţie au crescut.

Deși mai sunt doar cateva zile până la 1 Mai când e deschiderea oficială a sezonului estival, planul de organizare a Poliției Constanța bate pasul pe loc. Nemultumiţi, agenţii au ieşit în stradă.

"Se dorește să se treacă la programul de 8 cu 16 ceea ce din cauza lipsei de personal nu va fi ceva fezabil. Polițistii vor ajunge să muncească fără timp de recuperare suficient", a precizat Nicolae Ababei, vicepreședinte sindicat Europol Constanța.

"Vara trecută, iunie-iulie-august am muncit şi şapte zile la rând schimbul 3 şi-am avut doar două zile după, libere. Efectiv nu mai puteam, frânt de oboseală. Bani puțini, restanțe. Am niște bani de primit din decembrie. Nu i-am primit nici acum", a spus George Popescu, poliţist.

Pe politistii constanteni îi mai nemultumesc și conditiile de munca: fiind puțini li s-a lărgit aria de patrulare.

"Noi vrem să atragem atenția asupra meseriei de polițist şi poate si factorul politic se va indrepta asupra meseriei ăsteia pentru că în ultimii 10-15 ani nu mai este atractivă. Dacă acum 10-15 ani erau 10-15 pe un loc, acum avem procentaj de 0,80 - 1,20", a spus Florin Paraschiv, polițist.

Litoralul are cel mai mare deficit de agenți. Dacă în alți ani erau 10 candidați pe un post, acum abia dacă se mai găsește unul. În luna martie, au fost scoase la concurs 314 posturi pentru Constanța.

×
Subiecte în articol: IPJ Constanța 2 Mai tragedie reorganizare
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close