Antena 3 CNN Actualitate Locale Mihai și Zaharia, polițiștii dați exemplu după ce au refuzat o șpagă egală cu salariul pe o lună: "Ne mândrim cu ei"

Mihai și Zaharia, polițiștii dați exemplu după ce au refuzat o șpagă egală cu salariul pe o lună: "Ne mândrim cu ei"

Mihai și Zaharia sunt doi polițiști din Brașov, aflați la început de carieră, care au devenit un exemplu după ce au refuzat o șpagă egală cu salariul lor pe o lună.

Mihai și Zaharia, polițiștii dați exemplu după ce au refuzat o șpagă egală cu salariul pe o lună: "Ne mândrim cu ei"
Sursa foto: Sindicatul Europol | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2023   •   10:30

Totul s-a petrecut în momentul în care cei doi agenți au oprit în trafic un șofer care s-a dovedit a fi băut la volan.

Pentru a scăpa de sancțiune, conducătorul a încercat să le ofere polițiștilor o sumă de bani cât salariul lor pe o lună, însă oamenii legii nu s-au lăsat ademeniți de bani și au acționat imediat.

Felul în care au reacționat cei doi tineri polițiști în momentul în care li s-a oferit șpaga a fost lăudat de Sindicatul Europol, care a publicat un mesaj pe Facebook.

"Mihai și Zaharia sunt doi agenți de poliție la început de carieră. Salariul lor, cu toate orele de noapte, orele de weekend și sărbători legale, compensația de chirie, banii de echipament, etc, nu depășește 1.000 euro.

Citește și: Plata în rate, soluția care îi trimite mai ușor pe români în vacanță. Ofertele agențiilor pentru un concediu achitat în tranșe

Aceasta este și suma cu care un șofer prins băut la volan a încercat să îi mituiască pe cei doi polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov.

Colegii noștri au dat dovadă de integritate și au cerut ajutorul colegilor de la structura teritorială anticorupție pentru a organiza flagrantul. În România, am ajuns ca salariul lunar al unui polițist să reprezinte 1-3 șpăgi care li se oferă de către șoferi sau infractori.

Inevitabil, salarizarea precară generează ori corupție, ori servicii publice de proastă calitate. Ne mândrim cu Mihai și Zaharia și le urăm succes în carieră!”, a transmis Sindicatul Europol.

×
Subiecte în articol: politisti spaga sofer baut Brașov
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close