Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi poliţişti din Iaşi au readus zâmbetul pe buzele unei femei. Ce avea în poşetă

Doi poliţişti din Iaşi au readus zâmbetul pe buzele unei femei. Ce avea în poşetă

Doi poliţişti au devenit eroii zilei după ce au identificat o femeie care îşi pierduse poșeta pe drum din Iaşi. Iată de ce.

Doi poliţişti din Iaşi au readus zâmbetul pe buzele unei femei. Ce avea în poşetă
Sursa foto: bzi.ro
de Claudia Popovici    |    02 Aug 2022   •   19:10

Potrivit presei locale, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, pe raza comunei Trifești, judeţul Iaşi, Andrei și Miruna, polițiști în cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani, au fost sesizați de o femeie care a găsit o geantă pe drumul public.

Urmare verificărilor s-a constantat că proprietara poșetei, o femeie de 32 de ani, pierduse bani şi bunuri într-o zi deosebită pentru ea, respectiv ziua în care era nașă de cununie.

Doi poliţişti din Iaşi au readus zâmbetul pe buzele unei femei. Ce avea în poșetă

"Colegii noștri i-au restituit geanta cu bunuri și cei aproximativ 7.600 de lei, proprietara fiind profund recunoscătoare femeii care a anunțat polițiștii, dar și colegilor noștri care au ajutat-o să își recupereze bunurile într-un timp atât de scurt.

O felicităm pe femeia care a predat geanta colegilor noștri, pentru gestul său și apreciem spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat pentru ceilalți.

Totodată, suntem mândri de colegii noștri care au dat dovadă de implicare și profesionalism și care au contribuit la crearea unui final fericit al poveștii”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Județean Iaşi, citați de bzi.ro.

Însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor se pedepsește

 Reamintim că potrivit art 243 din Codul Penal, "fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează şi însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține. Împăcarea înlătură răspunderea penală".

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close