Antena 3 CNN Actualitate Locale Poliţiştii din Sibiu, experiment inedit cu zeci de şoferi care purtau ochelari de beţivi

Poliţiştii din Sibiu, experiment inedit cu zeci de şoferi care purtau ochelari de beţivi

Zeci de șoferi au luat parte la un experiment inedit pus la cale chiar de polițiștii din Sibiu. Acestia au fost invitați să conducă o mașină în timp ce pe ochi aveau ochelari ce redau vizual starea pe care o resimt cei care consumă băuturi alcoolice sau droguri.

Poliţiştii din Sibiu, experiment inedit cu zeci de şoferi care purtau ochelari de beţivi
Sursa foto: Antena 3
de Andrei Naiţă    |    11 Mai 2022   •   10:57

Experimentul a avut loc într-un spaţiu amenajat, închis circulației rutiere cu scopul de a-i face pe şoferi să îşi dea seama de riscul la care se expun cei care obișnuiesc să conducă băuţi sau drogaţi.

Şoferii care au acceptat să participe la experiment au avut de parcurs un traseu simplu amenajat cu jaloane, însă niciunul dintre ei nu a reuşit să termine proba.

Acţiunea face parte dintr-o campanie derulată la nivel european cu scopul de a-i face pe şoferi să realizeze la ce pericol se expun când se urcă la volan băuţi sau drogaţi.

"Cu prilejul activităţilor desfăşurate pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice, în cadrul acţiunii derulate la nivel european, am dorit să oferim participanţilor la trafic posibilitatea de a experimenta ceea ce înseamnă a te urca la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu ajutorul unor ochelari şi a unui poligon închis circulaţiei rutiere aceştia au putut parcurge un traseu unde au experimentat pe propria piele care sunt trăirile şi percepţia într-o astfel de situaţie", a declarat Ionuţ Natea, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Condiţia principală pentru a putea participa la experiment a fost ca rezultatul etilotestului să fie negativ. Doi dintre cei opriţi însă au fost prinşi pe picior greşit şi au fost amendaţi, iar pentru 90 de zile au devenit pietoni.

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close