Antena 3 CNN Actualitate Locale Toti pomii fructiferi din Băile Tușnad au fost tăiați: "O să scadă la 50% vizita urșilor în oraș"

Toti pomii fructiferi din Băile Tușnad au fost tăiați: "O să scadă la 50% vizita urșilor în oraș"

Decizie extremă luată de autorităţile locale din Băile Tuşnad. Toţi pomii fructiferi aflaţi pe domeniul public au fost puşi la pământ. Şi asta pentru a ţine urşii departe de oraş.

Toti pomii fructiferi din Băile Tușnad au fost tăiați: "O să scadă la 50% vizita urșilor în oraș"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    25 Apr 2022   •   17:13

Primarul orașului a explicat, într-o postare pe Facebook, că aceasta a fost singură soluţie viabilă pentru a scăpa de urşii care terorizează comunitatea. Potrivit acestuia, pomii fructiferi din oraş asigură aproximativ 70% din hrană sălbăticiunilor.

Compromisul găsit de autorităţi împarte localnicii în două tabere. Mulţi susţin că este o idee bună, alţii nu sunt de acord cu tăierea pomilor.

"Nu am o părere bună, pentru că nu se rezolva problema urșilor. Vor pătrunde în proprietăți la oameni sau la bloc, pe balcoane, să caute mâncare. Nu asta e soluția", spune o localnică.

Autorităţile au anunţat că pomii tăiaţi vor fi înlocuiţi cu alţi copaci decorativi: "Noi plantăm cu copaci nonfructiferi și credem că după aceasta o să scadă la 50% vizită urșilor în oraș."

De ani de zile, urşii coboară frecvent în Băile Tuşnad. 

Anul trecut, din totalul de 500 de apeluri primite la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, prin care se semnala prezența urșilor în zonele locuite, peste 150 au fost înregistrate din stațiunea Băile Tușnad.

×
Subiecte în articol: Băile Tușnad pomi fructiferi ursi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close