Antena 3 CNN Actualitate Locale Max, câinele erou la cutremurul din Turcia, și pompierul Rareș Urs au salvat o cățelușă blocată într-o vizuină, după o misiune de opt ore

Max, câinele erou la cutremurul din Turcia, și pompierul Rareș Urs au salvat o cățelușă blocată într-o vizuină, după o misiune de opt ore

Rareș Urs este pompierul cu inima mare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj care, împreună cu câinele său, au salvat o cățelușă ce s-a blocat la câțiva metri sub un garaj.

Max, câinele erou la cutremurul din Turcia, și pompierul Rareș Urs au salvat o cățelușă blocată într-o vizuină, după o misiune de opt ore
Sursa foto: ISU Cluj
de Ioana Mircea    |    26 Mai 2024   •   22:25

Plutonier adjutant șef Rareș Urs și câinele său, Max, reprezintă un exemplu de dedicare și curaj, fiind eroi nu doar pe câmpul de intervenție, ci și în viața de zi cu zi. Rareș și Max au participat anul trecut la misiunea de căutare a victimelor cutremurului din Turcia, fiind specializați în astfel de intervenții dificile și gata să răspundă oricând este nevoie.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu Rareș și câinele său.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La serviciu, Rareș este un pilon de bază al Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Ieri, după o tură solicitantă, Rareș a primit un apel disperat de la un prieten: "Rareș, n-am știut la cine să apelez! Maya, cățelul meu de vânătoare, a găsit o vizuină de vulpi sub fundația unei case și a intrat acolo. Nu mai poate ieși și nu-mi dau seama exact unde e. Doar o aud cum latră. Te rog să mă ajuți ori tu, ori colegii!"

Rareș a plecat imediat spre șantierul casei din localitatea Popești, echipat cu o trusă de căutare dotată cu cameră video și senzori de mișcare, cu aprobarea comandantului.

Ajuns la fața locului, Rareș și-a dat seama că operațiunea va fi dificilă. Cu ajutorul echipamentului, a reușit să localizeze cățelușa sub fundația garajului. "Trebuie să ne săpăm drumul spre ea, dar să avem grijă. Siguranța noastră e cea mai importantă!" a spus Rareș.

Împreună cu prietenii și colegii, Rareș a săpat un tunel lung de șase metri timp de opt ore. Eforturile lor au fost răsplătite când, în lumina lanternei, Rareș a văzut ochii licărind ai cățelușei. "Băieți, o văd! Ajutați-mă să o scot!"

Cățelușa Maya, epuizată, a fost dusă de urgență la cabinetul veterinar de prietenul lui Rareș, care este medic veterinar. Duminică dimineața, Rareș a primit vestea mult așteptată: "Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!"

"Plutonier adjutant șef Rareș Urs, felicitări! Ne mândrim cu tine și reprezinți un exemplu pentru mulți dintre noi!

×
Subiecte în articol: Cluj ISU Cluj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close