Antena 3 CNN Actualitate Locale Poştăriţa care a furat 35.000 de lei din banii de pensii, fostă candidată AUR, a fost eliberată

Poştăriţa care a furat 35.000 de lei din banii de pensii, fostă candidată AUR, a fost eliberată

Poştăriţa din Alba care a fugit cu pensiile pe patru luni ale oamenilor din comunitatea sa, fostă candidată la Senat din partea AUR, a fost eliberată de judecători.

Poştăriţa care a furat 35.000 de lei din banii de pensii, fostă candidată AUR, a fost eliberată
Sursa foto: Facebook | Hepta | Petrisor Iordan
de Alexandra Ghețea    |    19 Feb 2022   •   16:32

Femeia va fi cercetată sub control judiciar, în timp ce oamenii încă mai aşteaptă să-şi recupereze banii de pensii.

Poliţiştii au făcut percheziţii acasă la femeie şi au recuperat aproape integral banii de pensii, alocaţii şi indemnizaţii care au dus la acest prejudiciu.

Poştăriţa a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore, apoi a ajuns în faţa instanţei, însă magistraţii au hotărât să o plaseze sub control judiciar.

Simona Mărginean, în vârstă de 42 de ani, a candidat pe listele partidului AUR la alegerile parlamentare din 2020, la Senat.

Angajată la Poşta Română, femeia a fost reţinută de poliţişti după ce, timp de câteva luni, a furat peste 35.000 de lei.

Potrivit unor surse, femeia avea cazierul curat în momentul candidaturii.

"La data de 17 februarie 2022, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, ambele în forma continuată. 

Din cercetări a rezultat că, în perioada august – decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, de factor poștal, și-ar fi însușit, pe nedrept, 35.000 de lei, reprezentând drepturi bănești (indemnizații de handicap, alocații, pensii și pensii de boală), pe care nu i-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane, din comuna Valea Lungă. 

Pentru a-și acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele și ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali. 

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire și a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondență expediată de instituții publice către 36 de destinatari, persoane fizice și persoane juridice. 

Pentru documentarea activității infracționale, anterior reținerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, polițiștii au percheziționat domiciliul femeii. 

Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral.

În cursul zilei de azi, 18 februarie, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close