Antena 3 CNN Actualitate Locale Un poștaș din Iași a fugit cu banii de pensii. Și-a făcut bagajul și a plecat în vacanță

Un poștaș din Iași a fugit cu banii de pensii. Și-a făcut bagajul și a plecat în vacanță

Un poştaş ieşean n-a mai plătit pensiile şi a plecat cu banii în concediu. O reclamație a unor bătrâni rămași fară bani l-a adus în fața justiției. A scăpat totuşi ieftin, pentru că a returnat banii delapidaţi.

Un poștaș din Iași a fugit cu banii de pensii. Și-a făcut bagajul și a plecat în vacanță
Sursa foto: Facebook/ Posta Romana
de Mia Lungu    |    09 Aug 2022   •   17:21

Faptele de care a fost acuzat poștașul ieșean Mihai Şerban s-au petrecut în aprilie 2018. Acesta a semnat în locul beneficiarilor două cupoane de pensie, predându-le la oficiul poştal ca încasate. În fapt, şi-a însuşit suma de 2.503 lei, cuantumul celor două pensii.

Trei săptămâni mai târziu, s-a întâlnit cu una dintre păgubite. La întrebarea acesteia referitoare la pensia neprimită, Şerban a răspuns că nu fuseseră bani. Răspunsul a nedumerit-o pe femeie, care a depus o sesizare la oficiul poştal pe 7 mai. Trei zile mai târziu, o reclamaţie similară a fost depusă şi de celălalt pensionar, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Dirigintele poştei păşcănene nu l-a putut lua imediat la întrebări pe Şerban, acesta fiind plecat în concediu. La reîntoarcere, şi-a recunoscut faptele, a returnat banii și și-a dat demisia.

Comportamentul lui Şerban a ajuns însă şi în atenţia procurorilor Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani, fostul factor fiind trimis în judecată pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii au propus o pedeapsă cu suspendare, având în vedere lipsa antecedentelor penale, vârsta de 50 de ani a lui Şerban, ca şi situaţia familială şi socială a acestuia.

Ca urmare, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ca şi la plata a 1.700 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de stat. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel.

×
Subiecte în articol: postas Iași pensii vacanţă
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close