Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea Crăciunului autentic, tradițional, bogat în datini și în obiceiuri continuă la Maramureș. Sute de participanți la a XV-a ediție a evenimentului Crăciunul în familie

Povestea Crăciunului autentic, tradițional, bogat în datini și în obiceiuri continuă la Maramureș. Sute de participanți la a XV-a ediție a evenimentului Crăciunul în familie

Povestea Crăciunului autentic, tradițional, bogat în datini și în obiceiuri continuă. În Baia Mare a avut loc a XV-a ediție a evenimentului Crăciun în familie, unde colindători au umblat pe străzile din oraș îmbrăcați în straie tradiționale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   10:50

Cea de-a XV-a ediție a evenimentului Crăciun în Maramureș a debutat cu o paradă a colindătorilor veniți din toate zonele județului, având ca antemergători căruțe trase de cai îmbrăcați în straie tradiționale.

Colindătorii au străbătut orașul, după care au umplut ulițele satului de pe deal pentru a vesti bucuria Nașterii Domnului.

În centrul acestui eveniment de suflet s-au regăsit din nou cele mai frumoase tradiții maramureșene, specifice sărbătorilor de iarnă.

”Sper ca cei care au venit din alte locuri să plece de aici cu o impresie plăcută despre Maramureș, să guste din bucatele alese din toate cele patru țări ale județului Maramureș și să transmită mai departe celor de acasă ce înseamnă Maramureș. Să vă bucurați, să vă distrați”, a spus Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.

×
Subiecte în articol: Maramureș
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close