Antena 3 CNN Actualitate Locale Frații dispăruți din Argeș, poveste dramatică. Cei doi copii au fugit de acasă pentru că erau exploatați de părinți. Tatăl vitreg: "Au profitat de bunătatea mea"

Frații dispăruți din Argeș, poveste dramatică. Cei doi copii au fugit de acasă pentru că erau exploatați de părinți. Tatăl vitreg: "Au profitat de bunătatea mea"

Povestea dramatică a fraților din Argeş a impresionat o ţară întreagă. Cei doi copii, care au fost găsiți după ore bune de căutări, nu au mai suportat traiul greu şi au decis să fugă de acasă.

Frații dispăruți din Argeș, poveste dramatică. Cei doi copii au fugit de acasă pentru că erau exploatați de părinți. Tatăl vitreg: "Au profitat de bunătatea mea"
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2023   •   10:04

Cei doi copii din Argeş, care au dispărut timp de câteva ore şi au fost găsiţi la 15 kilometri depărtare, fugiseră, de fapt, de acasă pentru că erau exploataţi de părinţi.

Copiii au probleme mari de comunicare si erau ţinuţi în condiţii precare.

Unul dintre ei se afla în atenţia DGASPC, iar în urmă cu doi ani s-a încercat scoaterea lui din familie, însă instanța s-a opus.

Tatăl vitreg şi mama copiilor spun că nu înţeleg de ce ar fi vrut cei doi să plece de acasă.

Citește și: Român plecat la muncă în străinătate, dat dispărut de familie. Polițiștii fac apel la populație pentru a-l găsi

"Nu îi băteam. Dacă îi băteam, nu cred că se întampla să fugă. Au cam făcut ce au vrut și au râs de bunătatea mea, au profitat de bunătatea mea", a spus tatăl vitreg.

Cu toate acestea, când au fost găsiţi, adolescenţii le-au declarat autorităților că erau bătuţi frecvent şi puși să muncească.

Copiii nu au revenit alături de familie, ci au fost duși la un centru unde au fost amândoi evaluaţi.

Mama celor doi băieți a fost dusă la audieri, iar copiii vor rămâne în grija statului.

"Pentru cei doi copii a fost dispusă măsura plasamentului în regim de urgență. În prezent, beneficiaza de servicii de consiliere, iar starea lor este una bună", a spus Andreea Teodorescu, psiholog Protecția Copilului.

Între timp, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului vor deschide o anchetă în familia celor doi fraţi.

De asemenea, autoritățile vor face o evaluare a condiţiilor de trai, cât şi a situaţiei în care aceştia au fost crescuţi de către părinţi, urmând ca apoi să fie luată o decizie definitivă.

×
Subiecte în articol: doi frați Argeş exploataţi parinti
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close