Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea impresionantă a lui Crevete, motanul ars care a scăpat cu viață din explozia de la Crevedia: "Nu a mieunat, nu a plâns. Parcă le văzuse pe toate la viaţa lui"

Povestea impresionantă a lui Crevete, motanul ars care a scăpat cu viață din explozia de la Crevedia: "Nu a mieunat, nu a plâns. Parcă le văzuse pe toate la viaţa lui"

Din iadul de la Crevedia, unde trei cisterne au explodat, iar trei oameni au murit, mai multe case au fost rase de pe fața pământului şi alte animale au fost carbonizate, un pisoi norocos a reuşit să supravieţuiască.

Povestea impresionantă a lui Crevete, motanul ars care a scăpat cu viață din explozia de la Crevedia: "Nu a mieunat, nu a plâns. Parcă le văzuse pe toate la viaţa lui"
Sursa foto: Antena 3 CNN-Ki Patru Facebook
de Georgiana Adam    |    03 Sep 2023   •   12:09

Este vorba despre motanul Crevete, rămas fără mustăți, ars la bot, la urechi, la ochi şi cu dinţii rupţi. A fost găsit foarte slab, semn că nu mai mâncase de zile bune. 

Povestea motanului Crevete a fost făcută cunoscută pe mai multe grupuri ale iubitorilor de animale.

"Cum intri în Crevedia, pe dreapta, aproximativ vis-a-vis de problemă, dintr-un morman de moloz și efectiv dărâmături, a ieșit baiatul ăsta; maxim 3 luni, ars la mustăți, ars la bot, ars la urechi, ars la ochi, ars pe labe, cu un dinte rupt ... te și întrebi cum a reușit să supraviețuiască, cum de flăcările nu i-au luat cu totul vederea sau nu a fost afectat mai rău. 

Nu pot spune că merge, dar stă pe picioarele lui, a venit singur într-o dungă dinspre moloz către humans.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ce nu se prea vede în această fotografie e atitudinea. Deși a venit către oameni în starea descrisă mai sus, nu s-a plâns deloc, nu a mieunat, nu a zis nimic, n-a cerut nimic. 

Te privea parcă cu înțelepciunea unui maestru spiritual în vârstă de 98 de ani, care la viața lui le-a văzut pe toate și care pare să fie împăcat cu ideea că e posibil să nu mai aibă foarte mult timp la dispoziție. Probabil pare nebunie, dar efectiv asta am simțit eu când se uita la mine.

Domnu coleg George l-a botezat CREVE și a ocupat poziția de naș cu această ocazie, dar fără să-mi dau seama exact când și cum, Creve a devenit CREVETE. Nu e chiar un pet name, dar așa a rămas.

Long story short ...

Crevete did his part ... he survived ...

We'll take it from here.

Începând cu data de 29.08.2023 și până câte zile i-o da Măiculița Domnului, Crevete are statut de family member și cu asta am zis tot.

Albumul CREVE va fi public la cererea tuturor celor care l-au cunoscut deja și care vor să vadă ce mai face din când în când. 

Deocamdată are medic personal de mare talent, e în carantină într-un apartament cu 2 camere decomandat prin amabilitatea unor oameni cu suflet mare și nu se predă. Doctoressa spune că e atât de slab încât e clar că făcea foamea de mult timp.

Deși pare ciudat sa spui asta ... CREVETE a avut noroc. Can't save them all ... dar e bine să contribuim fiecare cu ce putem. Din păcate tragedii vor fi mereu, unele care chiar nu pot fi evitate (cum sunt cele naturale). 

Unele sunt tragedii umane, unde doar ne putem imagina cum ar fi. Cum ar fi astăzi să ai casă și soție și mâine să ai un morman de moloz și o soție arsă pe 90% din corp. Nici nu am curaj să încerc să-mi imaginez așa ceva.

Să privim și partea pozitivă. Eu sunt de părere că dacă facem fiecare ce este corect și omenește posibil, fiecare din locul în care se află, totul va fi mult mai bine. 

Probabil România ar fi fost Elveția dacă lucrul ăsta s-ar fi întâmplat pe toate palierele de funcții publice, măcar de după Revoluție până în prezent.

Cert este un aspect: Crevete nu se predă, deci nici noi nu o putem face. CREVE", este mesajul postat pe de Ki Patru, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: explozia de la Crevedia crevete pisica
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close