Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea impresionantă a fraților care visează să mănânce o pizza: "Ei știu că într-o zi își vor ajuta părinții să scape de sărăcie"

Povestea impresionantă a fraților care visează să mănânce o pizza: "Ei știu că într-o zi își vor ajuta părinții să scape de sărăcie"

Doi frați din Vaslui trăiesc în condiții greu de imaginat, însă sărăcia nu îi oprește să meargă la școală și să spere că, într-o zi, vor reuși să le ofere părinților o viață mai bună.

Povestea impresionantă a fraților care visează să mănânce o pizza: "Ei știu că într-o zi își vor ajuta părinții să scape de sărăcie"
Sursa foto: stiriest.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   22:18

Maria, în vârstă de 10 ani, și Emanuel, cu patru ani mai mare, locuiesc, împreună cu părinții, în comuna Solești, județul Vaslui, însă povestea lor este extrem de tristă.

Familia Cazacu trăiește de pe o zi pe alta, mama, în vârstă de 36 de ani, luptându-se cu o boală nemiloasă, pentru care face dializă de trei ori pe săptămână.

Tatăl celor doi copii muncește cu ziua, însă banii pe care îi câștigă sunt mult prea puțini, în raport cu nevoile familiei.

În ciuda greutăților care îi fac să uite de copilărie, Maria și Emanuel impresionează prin modestie și bun-simț, fiind total privați de lucrurile de care se bucură alți copii de vârsta lor.

Citește și: Satul din Transilvania, cu doar 15 locuitori, pe cale de dispariţie: "Cel mai tânăr locuitor are 53 de ani"

Cei doi frați speră că, într-o zi, vor putea să mănânce pizza și prăjituri, dar și să aibă încălțăminte nouă și ghiozdane colorate, școala fiind foarte importantă pentru ei.

Roxana Palalae, asistentul social comunitar din Solești, le-a întins o mână de ajutor părinților și celor doi frați greu încercați, făcând cunoscută povestea lor.

"Educația este pe primul plan pentru ei! Cei mici știu că numai învățând pot reuși în viață! Deși nevoile lor sunt multe, frații merg la școală îmbrăcați frumos, au rezultate bune și știu că într-o bună zi își vor ajuta părinții să scape de sărăcie.

Acum, veniturile modeste ale familiei se duc, în special, pe mâncare, așa că pentru a putea face față provocărilor vieții au nevoie de ajutor substanțial”, a declarat Roxana Palalae, potrivit stiriest.ro.

Cei care doresc să ajute familia Cazacu, pot apela la numărul de telefon al asistentului social, Roxana Palalae: 40 (770) 204 201

×
Subiecte în articol: frati familie Vaslui
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close