Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea Margaretei, mireasa care a murit în ziua nunții, într-un accident de mașină. Oamenii spun că își caută și acum soțul pe "Drumul Crucilor"

Povestea Margaretei, mireasa care a murit în ziua nunții, într-un accident de mașină. Oamenii spun că își caută și acum soțul pe "Drumul Crucilor"

În ziua nunții, Margareta, o tânără de 26 de ani, și-a pierdut viața în urma unui accident cumplit de mașină. Legenda spune că și acum își caută soțul pe "Drumul Crucilor", zonă marcată, de atunci, de numeroase tragedii rutiere.

Povestea Margaretei, mireasa care a murit în ziua nunții, într-un accident de mașină. Oamenii spun că își caută și acum soțul pe "Drumul Crucilor"
Sursa foto: Orașul Meu Găești - Proiect Our Town
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   09:59

Tragedia a avut loc în septembrie 1936, când Margareta Ştefănescu, în vârstă de 26 de ani, tocmai se căsătorise cu fiul reputatului arhitect Ion Mincu.

Cununia avusese loc la Bucureşti, iar cei doi se îndreptau spre un conac unde totul era pregătit pentru nuntă.

Din păcate, autoturismul lor s-a lovit violent de un cap de pod, iar Margareta Ştefănescu a fost singura care şi-ar fi pierdut viaţa, fiind tăiată în zona gâtului.

Sfâșiați de durere, părinții tinerei și-au îngropat unica fiică la cimitirul Bellu din București, îmbrăcată în rochie de mireasă.

Citește și: "Am cerut ajutor, dar mi s-a spus să mă descurc" | Româncă, atacată cu un cuţit într-un autobuz din Roma, sub privirile indiferente ale şoferului

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, tatăl Margaretei a ridicat la locul tragediei, aflat în apropiere de Găești, județul Dâmbovița, o troiţă în memoria fiicei sale, numită "Troița Miresei" sau "Torița Margaretei".

"Acest sfânt lăcaş, cu hramul Sf M. Mc. Gheorghe, a fost ridicat în memoria miresei Margareta Ştefănescu, care a decedat în ziua nunţii ei, pe 24.09.1936 – accident de maşină", a fost scris pe zidul troiței.

De atunci și până în prezent, numeroase accidente mortale s-au petrecut în acea zonă, iar localnicii  i-au dat numele de "Drumul Crucilor".

Legenda care circulă în zonă

Cum șoseaua este dreaptă și cu vizibilitate maximă, oamenii au început să creadă că toate tragediile petrecute au legătură cu sufletul miresei moarte, care își caută iubitul de care a fost despărțită în ziua nunții.

Un motiv pentru care oamenii au început să creadă această superstiție este dat de faptul că cei mai mulți dintre cei care și-au pierdut viața în acel loc, în urma accidentelor rutiere, au fost bărbați.

De asemenea, în cazul multor accidente rutiere produse în trecut, și din care șoferii au scăpat cu viață, oamenii legii nu au reușit să afle nimic de la conducătorii auto despre împrejurările în care au avut loc evenimentele, pentru că aceștia nu își mai aminteau nimic.

Mai mult, unii au spus că au văzut în dreptul troiţei o nălucă ce seamănă cu o femeie îmbrăcată în rochie albă de mireasă.

Preotul paroh al Bisericii Miresei de pe Dealul Flămânda a săvârșit mai multe slujbe în trecut la troiță, fiind convins că acolo este o „încărcătură energetică negativă”, potrivit adevarul.ro.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close