Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea Rittei, cățelușa din Galați care a fost înjunghiată. Stăpân: ”S-a băgat între mine și el. Altfel, cuțitul ăla mă nimerea pe mine”

Povestea Rittei, cățelușa din Galați care a fost înjunghiată. Stăpân: ”S-a băgat între mine și el. Altfel, cuțitul ăla mă nimerea pe mine”

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru uciderea fără drept, cu intenție, a unui animal. Victima agresorului este Ritta, un câine din rasa Amstaff, de 13 ani. Sentința este o premieră în justiția din România.

Povestea Rittei, cățelușa din Galați care a fost înjunghiată. Stăpân: ”S-a băgat între mine și el. Altfel, cuțitul ăla mă nimerea pe mine”
Sursa foto: digi24.ro
de Adelina Miron    |    19 Ian 2022   •   18:23

În 2019, bărbatul s-a răzbunat pe animal după ce a încercat să îi înjunghie stăpânul.

Ucigașul condamnat la închisoare a fost obligat să achite 5.000 de lei daune morale familiei, care va dona banii unui adăpost de animale.

Conflictul a pornit de la niște ţurţuri de gheață care au căzut de la balconul proprietarului câinelui pe balconul agresorului. Bărbatul si-a așteptat vecinul în scara blocului când s-a întors cu câinele de la plimbare și a încercat să îl atace cu un cuțit. Stăpânul s-a ferit, însă agresorul a vrut neapărat să se răzbune și i-a înjunghiat câinele.

„S-a băgat între mine și el, altfel cuțitul ăla mă nimerea pe mine, dacă nu se băga ea.”, a declarat stăpânul pentru Digi24.

Ritta a fost crescută de familie de la vârsta de două luni. Fiica familiei a suferit cel mai mult și a avut nevoie de terapie în urma tragediei.
 

×
Subiecte în articol: caine Galați ucigas injunghiat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close