Antena 3 CNN Actualitate Locale "Vrei să-ți iei bătaie? Analfabetule, îți sparg un cauciuc, dacă nu vrei sa plătești". Povestea unui șofer de TIR, amenințat pe Valea Oltului

"Vrei să-ți iei bătaie? Analfabetule, îți sparg un cauciuc, dacă nu vrei sa plătești". Povestea unui șofer de TIR, amenințat pe Valea Oltului

Dialog halucinant între un șofer de TIR și un pretins proprietar al unui teren de pe Valea Oltului, unde șoferu a parcat. Discuția a pornit de la o taxă de parcare și s-a deteriorat în amenințări.

"Vrei să-ți iei bătaie? Analfabetule, îți sparg un cauciuc, dacă nu vrei sa plătești". Povestea unui șofer de TIR, amenințat pe Valea Oltului
Sursa foto: Google Maps
de Ştefan Petrică    |    07 Aug 2023   •   21:13

Întâmplarea a avut loc în zona Balota - Tuțulești din comuna Racovița - Vâlcea.

Pe marginea drumului DN7 / E81, în direcția Sibiu - Vâlcea, a existat timp de mulți ani o benzinărie parteneră, cunoscută și astăzi pe Google Maps sub numele de "Time out", un loc de oprire pentru șoferii în tranzit.

Între timp, benzinăria a fost închisă și cei care cunosc situația susțin că a dat faliment, devenind subiectul unui litigiu bancar și aflându-se acum în proces de executare silită.

Cu un aspect aparent abandonat, mulți șoferi de camion folosesc acum zona ca loc de parcare sau de odihnă.

Citește și: Pedepse doar cu suspendare, după 14 ani, pentru interlopii din Prahova care au băgat un bărbat în comă. Unii au stat două zile în arest, alții deloc

Un șofer de camion a gândit la fel și a decis să facă o mică oprire acolo.

Conform regulilor, șoferii profesioniști sunt obligați să facă o pauză de cel puțin 45 de minute după patru ore și jumătate de conducere și după 11 ore (sau nouă ore în anumite condiții) de conducere maximă.

Cu toate acestea, a fost surprins de un bărbat care susținea că este proprietarul terenului și i-a cerut să plătească o taxă de parcare sau să plece.

În caz contrar, a amenințat că va suporta consecințele.

Situația a escaladat, fiind înregistrată și distribuită pe rețelele de socializare

"Vrei să pleci, sau nu vrei? Îți sparg un cauciuc, dacă nu vrei... Ești în curte la mine, fac ce vreau... Băi, nu fii căpos!... N-am chef să sun la nici o poliție!... Plătești o oră! Nu vrei, bine, să vezi ce o să pățești!... Îți dau una în cap de nu te vezi...

Du-te și parchează unde ai plătit rovinieta... Nu ești pe nici o margine, deșteptule! Nu mai fi tu șmecherul șmecherilor!

Toată lumea a plătit sau a plecat. Vrei să-ți iei bătaie? Vrei s-o iei pe căpățâna aia seacă pe care o ai? Analfabetule, spui că nu scrie... nu știi să citești?...”, sunt doar câteva din amenințările primite de șoferul de TIR, potrivit Adevărul.ro

La rândul lui, conducătorul auto a anunțat că intenționează să plece în 20 de minute și l-a invitat pe interlocutor să cheme poliția.

"N-am chef să plec de aici. Sunt pe marginea drumului... Ok, o să-ți plătesc dacă stau nouă ore, plătesc!”.

Deși în general a rămas relativ calm în dialogul cu interlocutorul său, șoferul și-a pierdut răbdarea la final și i-a adresat înjurături.

"Ești o zdreanță ordinară”, a spus atât bărbatului presupus a fi proprietarul, cât și unei femei auzite la un moment dat în fundal, care de asemenea l-a înjurat pe șofer.

Mulți internați au remarcat că niciunul dintre cei implicați nu a procedat corect, alții au considerat că pentru 5 lei/h nu merită „întreaga țigăneală”, iar mulți s-au întrebat despre legalitatea demersului celui care s-a pretins a fi proprietar, convinși că acesta nu eliberează bonuri pentru taxa de parcare, fiind vorba despre o parcare fantomă.

Regia Drumuri și Poduri Craiova spune că, dacă proprietarul încasează bani pentru parcare, acesta ar trebui să fie și autorizat în acest sens. 

×
Subiecte în articol: şofer tir Valea Oltului parcare
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close