Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea familiei din Călăraşi care s-a aruncat în Dunăre pentru că locuia pe străzi

Povestea familiei din Călăraşi care s-a aruncat în Dunăre pentru că locuia pe străzi

Antena 3 vă prezintă informaţii în exclusivitate despre cazul şocant din Călăraşi, unde o familie întreagă s-a aruncat în apele îngheţate ale braţului Borcea. Doar bărbatul a fost scos în viaţă de pompieri, însă în şoc hipotermic sever.

Povestea familiei din Călăraşi care s-a aruncat în Dunăre pentru că locuia pe străzi
Sursa foto: Antena 3/marinbadea.ro
de Roxana Ciucă    |    08 Ian 2022   •   10:47

Cei trei erau cunoscuţi cu afecţiuni psihice şi ar fi recurs la acest gest extrem din disperare, pentru că locuiau pe străzi, după ce casa le-a fost scoasă la vănzare.

Acest lucru s-a întâmplat după ce garsoniera în care locuiau a fost scoasă la vânzare pentru că nu îşi plăteau datoriile.

Aceștia s-au aruncat vineri, în apele îngheţate ale braţului Borcea. Doar bărbatul a fost scos în viaţă de pompieri, însă în şoc hipotermic sever.

Aceştia ar fi încercat şi în urmă cu cinci ani să îşi ia viaţa

Acest lucru s-a întâmplat după ce garsoniera în care locuiau a fost scoasă la vânzare pentru că nu îşi plăteau datoriile.

Atunci, un poliţist a reuşit să îi salveze. Autorităţile locale le-au oferit o locuinţă socială unde nu au stat mult, tot din cauza datoriilor şi au ajuns să trăiască pe străzi.

Roxana Ciucă, transmisiune din Călăraşi despre tragedia care a şocat o ţară întreagă 

Potrivit surselor Antena 3, în apă s-au aruncat: mama (77 ani), fiul şi fiica. Capul familiei, soţul doamnei s-a spânzurat în urmă cu foarte mulţi ani, într-o comună din judeţ. Dupa incident, cei trei au descis să vina în Călăraşi, ca sa nu mai stea în casa unde s-a întâmplat acel eveniment nefericit.

"Am ajuns şi noi în Călăraşi, suntem chiar în Parcul Central, pe braţul Borcea, la Dunăre, aici unde s-a întâmplat această tragedie. S-au aprins câteva candele, sunt oameni care nu au rămas indiferenţi la această tragedie şi au venit aici să aprindă în memoria celor două femei aceste candele. Deşi s-a făcut cercetarea la faţa locului, iată că sunt nişte obiecte vestimentare, o căciulă, nişte papuci. Poate cine ştie, poliţiştii vor mai veni astăzi să mai ridice aceste urme, sau nu vor mai veni, pentru că sunt lămuriţi vizavi de ceea ce s-a întâmplat. Totul s-a petrecut ieri, în jurul orei 15, aici, în zona pe care o vedeţi, Cele trei persoane, vorbim de mamă cu doi copii, cu fiică şi cu băiat, s-au aruncat, cu intenţia clară, de a-şi pune capăt zilelor. Inspectorarul pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii nu au reuşit să le mai scoată în viaţă pe cele două femei. Au reuşit însă să îl salveze pe bărbat. El este în stare destul de gravă, la spitalul din Călăraşi. Autorităţile spun că au fost legate de mâini şi de picioare şi că nu au avut niciun fel de pârghii, astfel încât să le salveze pe cele trei persoane. Din 2017 mai avuseseră o astfel de tentativă", a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Imagini din garsoniera unde a locuit femeia împreună cu cei doi copii ai săi

Anchetatorii verifică acum dacă legea a fost încălcată şi dacă cei doi oameni care au murit puteau fi salvaţi, mai ales că au mai încercat o dată să îşi ia viaţa.

Ce spune primarul din Călăraşi despre acest caz

Primarul din Călăraşi se apără şi spune că a avut mâinile legate în acest caz. Edilul a declarat că a încercat să găsească o soluţie, însă legea nu i-a permis.

Mai mult, nici cei trei oameni nu ar fi vrut să accepte ajutorul.

"Legislaţia nu ne-a permis, pentru că ei nu agresau pe nimeni, nu făceau răutăţi. Ei au vrut tot timpul să stea acolo", a declarat Marius Dulce, primar Călăraşi.

Cum se putea evita această tragedie

Soluţii ar fi existat. Aceştia ar fi putut fi internaţi fără voia lor într-un spital de psihiatrie. 

Specialiştii spun că legea privitoare la sănătatea mintală ar trebui schimbată.

Psihologii spun că acesta este un caz extrem de rar întâlnit, însă au explicat că în perioada Sărbătorilor, oamenii în astfel de situaţii se simt mult mai singuri şi pot intra uşor în depresii care să îi împingă la gesturi extreme.

 

×
Subiecte în articol: Dunare Calarasi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close