Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea profesorului de matematică din Bacău dat afară de învățământ fiindcă își filma orele. “Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie"

Povestea profesorului de matematică din Bacău dat afară de învățământ fiindcă își filma orele. “Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie"

Un profesor de matematică a fost dat afară din învățământ pentru că și-a filmat lecțiile oferite la școală și le-a pus pe internet. 

Povestea profesorului de matematică din Bacău dat afară de învățământ fiindcă își filma orele. “Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie"
Sursa foto: foto- Pexels
de Claudia Simion    |    16 Ian 2020   •   11:41

Profesorul Ioan Ursu predă elevilor din clasa I până în a XII-a. În fiecare dimineață își pregătește echipamentul video, șterge tabla, dă drumul la filmare și începe cursurile. 

Face acest lucru din anul 2010, iar dorința lui cea mai mare este să înființeze o televiziune online care să funcționeze 24 de ore și la care să aibă acces gratuit toți copiii. De asemenea, profesorul își mai dorește să creeze un manual video pentru bacalaureat. 

Spune că i-a venit această idee din dorința de a le veni în ajutor și copiilor care vor să-și aprofundeze cunoștințele și nu își permit să facă meditații. 

De când a fost dat afară din cauza ideii lui, trăiește din mierea de albine pe care o vinde în Bacău, potrivit meseriadeparinte. 

La un moment dat, pe vremea când Mihail Hărdău era ministru al Educației, profesorul a fost chemat de acesta la minister. Inițial s-a bucurat, crezând că e chemat pentru a fi lăudat pentru ideea lui. Lucrurile au stat cu totul altfel, profesorul a fost apostrofat fiindcă și-a permis să filmeze în școală. De aici până la a fi dat afară din învățământ a mai fost un singur pas. 

“Adevărul este că să lupţi cu sistemul este o dovadă de nebunie. Eu înţeleg că nimeni nu îşi doreşte filmarea orelor, nimeni nu vrea această transparenţă pentru că ar arăta cât sunt de slabi cu toţii”, a povestit profesorul în cadrul unui interviu. 

 

 

×
Subiecte în articol: Bacău ioan ursu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close