Antena 3 CNN Actualitate Locale Prăpăd la Bacău după o ploaie torenţială. 7 arbori smulşi de vijelie şi zeci de gospodării inundate

Prăpăd la Bacău după o ploaie torenţială. 7 arbori smulşi de vijelie şi zeci de gospodării inundate

O ploaie puternică, de scurtă durată, a făcut prăpăd în zona de vest a județului Bacău. 7 arbori au fost smulși din rădăcini de rafalele de vânt puternice şi zeci de gospodării au fost lovite de grindină şi inundate.

Prăpăd la Bacău după o ploaie torenţială. 7 arbori smulşi de vijelie şi zeci de gospodării inundate
Sursa foto: ISU Bacău
de Claudia Popovici    |    29 Iun 2021   •   18:01

Localităţile Târgu Ocna, Târgu Trotuş şi Bogdăneşti au fost lovite de ploi torențiale, grindină de dimensiunii medii şi rafale de vânt de peste 90-100km/h.

Potrivit unei informări transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, la intervenții din participă aproape 50 de pompieri pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate şi îndepărtarea unor arbori doborâţi de vânt.

„Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele (...) acţionează pentru evacuarea apei din gospodării (curţi, beciuri) şi degajare de arbori căzuţi (trei arbori), cu cinci autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un microbuz, două autoturisme pentru muncă operativă, două motopompe transportabile", precizează ISU Bacău.

Conform aceleiaşi surse, situaţia operativă la nivelul judeţului este în dinamică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Bacău grindina ploi torentiale
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close