Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul Capitalei: Riscăm să ajungem la 12 grade în casă, în București, în plină iarnă

Prefectul Capitalei: Riscăm să ajungem la 12 grade în casă, în București, în plină iarnă

Toni Greblă, prefectul Capitalei, a riscul cu care se pot confrunta locuitorii din Capitală de a nu avea căldură în casă pe perioada iernii, din cauza datoriilor pe care le are Primăria la principalii distribuitori de energie electrică și gaze.

Prefectul Capitalei: Riscăm să ajungem la 12 grade în casă, în București, în plină iarnă
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    16 Noi 2022   •   14:52

"Chestiunea cu căldura nu este de joacă! Problema este foarte serioasă. Cât despre infrastructura critică, trebuie spus că niciun furnizor nu are voie să oprească total furnizarea.", a precizat Toni Greblă, la DCNews.

"Trebuie să livreze un minim de gaze, acest lucru înseamnă că apa din calorifere să ajungă până la 25 de grade. Nu temperatura ambientală, ci mă refer la temperatura din calorifere. Și nu te ajută foarte mult.

Poți ajunge în casă la 12 grade, dacă, în calorifere, apa este de 25 grade. Situația aceasta ar crea un disconfort foarte grav pentru bucureșteni. Nu e vorba că vom fi la 19 grade în casă, ci la 12 grade, dacă nu se rezolvă situația", a mai spus prefectul Capitalei.

Nicuşor Dan salută decizia Guvernului de a crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei ca să poată plăti datoriile la Termoenergetica

Într-o postare pe Facebook, Primarul general al Capitalei menţionează că a propus de mai bine de un an această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu "bună ştiinţă". Decizia creşterii gradului de îndatorare este una "echilibrată", apreciază Nicuşor Dan.

"Salut decizia Guvernului din această seară potrivit căreia se va crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.

Decizia este absolut necesară pentru a putea trece de această iarnă şi pentru a ajunge la zi cu datoriile către Termoenergetica. Am propus de mai bine de un an de zile această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu bună ştiinţă la ordinul şefului de partid, Marcel Ciolacu.

Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor", precizează Nicuşor Dan.

Guvernul a anunţat marţi că s-a decis crearea cadrului legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close