Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectura Argeș efectuează controale în cazul toaletei de 400.000 de euro din centrul orașului Pitești

Prefectura Argeș efectuează controale în cazul toaletei de 400.000 de euro din centrul orașului Pitești

Sunt controale ample la Prefectura Județului Argeș, pentru verificare costurilor toaletelor din toate localitățile. Cea mai scumpă unitate sanitară, în valoare de 400.000 de euro, este amplasată chiar în centrul orașului Pitești.

Prefectura Argeș efectuează controale în cazul toaletei de 400.000 de euro din centrul orașului Pitești
de Maria Zărnescu    |    24 Apr 2021   •   08:59

Investiția de 400.000 de euro a fost aprobată de către vechea conducere a Primăriei Pitești și a fost realizată în centru orașului. De la aceasta au pornit și toate verificările din județ.

Prefectul de Argeș, Emilia Mateescu, a cerut Primăriei Pitești toate hârtiile legate de ceea ce numește "un wc public exorbitant de scump". Prefectul susține că a comparat prețurile cu costul unei case la cheie și că tarifele i se par prea mari, mai ales suma de 10.000 de euro ce ar fi fost plătită pentru lift.

Emilia Mateescu nu s-a oprit aici. Prefectul a trimis o circulară în întreg județul Argeș și le-a cerut primăriilor să îi spună ce bani au cheltuit pentru toalete publice.

Totodată, Prefectura Argeș a anunțat faptul că va sesiza organele abilitate dacă va depista nereguli în hârtiile primite.

Toaleta publică din Pitești, cea mai scumpă din România

400.000 de euro, atât costă cea mai scumpă toaletă publică din România. Se află în centrul oraşului Piteşti şi a fost dată în folosință acum două săptămânii. Oamenii spun la unison că era necesară o toaletă acolo, însă nu una atât de scumpă.

Cea mai scumpă toaletă publică din ţară este dotată cu cinci cabine pentru bărbaţi, cinci pentru femei, dar şi o cabină pentru persoanele cu dizabilități. 12 ore pe zi are şi paznic la intrare.

Toaleta de 400 de mii de euro face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare al Pieţei Primăriei Piteşti.

După Piteşti, în topul celor mai scumpe toalete publice din România se află una la Alba Iulia, care a costat 370.000 de euro, una de la şcoala Voivodeasa din comuna Suceviţa – de 200.000 euro. dar şi una din centrul oraşului Huedin, care a fost ridicată cu 120.000 euro.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close