Antena 3 CNN Actualitate Locale Zona tasată din Slănic dă semne de stabilizare. Prefectura Prahova anunţă că surparea nu s-a extins

Zona tasată din Slănic dă semne de stabilizare. Prefectura Prahova anunţă că surparea nu s-a extins

Prefectura Prahova a anunţat că surparea care s-a produs pe strada 23 August din localitatea Slănic nu s-a extins, iar zona dă semne de stabilizare.

Zona tasată din Slănic dă semne de stabilizare. Prefectura Prahova anunţă că surparea nu s-a extins
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   13:15

La faţa locului încă se fac măsurători şi expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare.

"De asemenea, surparea nu a prezentat extinderi sau modificări substanţiale. La începutul săptămânii viitoare se vor finaliza rapoartele experţilor şi specialiştilor, iar în funcţie de acestea, preşedintele CJSU, prefectul judeţului, va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unor măsuri în concordanţă cu respectivele rapoarte", a precizat Prefectura Prahova, sâmbătă, 11 mai.

Zeci de persoane au fost evacuate din locuinţele lor, după ce o porţiune a străzii 23 August din Slănic s-a surpat, formând un crater.

Craterul format a fost umplut, în urmă cu o săptămână, autorităţile anunţând atunci că este vorba despre o soluţie provizorie de stabilizare a zonei.

Guvernul alocă bani pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova

Guvernul a alocat, în ședința de joi, bani în regim de urgență pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova. "Este o problemă de siguranță a locuitorilor orașului", a spus premierul Marcel Ciolacu.

"O decizie importantă este legată de alocarea unor fonduri în regim de urgență pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

"Vom aloca banii solicitați, circa 12 milioane de lei, și sper că lucrurile vor reveni în curând la normal", a adăugat Ciolacu

 

×
Subiecte în articol: Slănic Slanic Prahova surpare
Parteneri
Pensionări pe motiv de depresie în rândul polițiștilor, jandarmilor și pompierilor
x close