Antena 3 CNN Actualitate Locale Un preot militar caterisit în 2009 cere acum daune de la MApN

Un preot militar caterisit în 2009 cere acum daune de la MApN

Un preot militar care a fost caterisit în 2009 cere acum daune de la Ministerul Apărării. El a fost judecat cu 13 ani în urmă pentru o daună financiară de aproape 273000 de lei adusă bisericii în care a slujit. Acum își cere banii înapoi, bani de care ar fi beneficiat dacă n-ar fi fost scos din preoţie.

Un preot militar caterisit în 2009 cere acum daune de la MApN
de Alexandra Ghețea    |    17 Aug 2022   •   08:54

Preotul militar a dat în judecată Ministerul Finanțelor și Ministerul Apărării și cere acum daune de două milioane de lei bani pe care, spune el, că i-ar fi câștigat în perioada în care a fost caterisit. Mai mult, cere recalcularea la zi a tuturor veniturilor.

Inițial, cererea a fost respinsă de către Judecătoria Constanța, însă ulterior bărbatul a făcut apel la decizia magistraților.

Povestea a început, de fapt, în 2009 atunci când a fost judecat și caterisit de către reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Era acuzat că ar fi gestionat, în mod eronat și în interesul propriu, banii din biserica în care slujba. Era vorba de o pagubă de 270.000 de lei iată că, ceva mai târziu, procurorii au clasat dosarul bărbatului, tocmai pentru că nu ar fi fost dovezi în acest sens.

Mai mult decât atât, și decizia de caterisire a fost anulată de către mitropolie, astfel încât bărbatul a fost repus în funcție. Numai că acum vrea să recupereze banii pe care spune că i-a pierdut în perioada respectivă.

×
Subiecte în articol: Constanța MApN
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close