Antena 3 CNN Actualitate Locale Preot din Sibiu, acuzat că ar fi încercat să batjocorească o adolescentă de 14 ani

Preot din Sibiu, acuzat că ar fi încercat să batjocorească o adolescentă de 14 ani

O altă agresiune zguduie biserica. Un preot în vârstă de 48 de ani din Sibiu este acuzat că ar fi încercat să batjocorească o minoră de 14 ani.

de Andrei Naiţă    |    08 Oct 2022   •   09:18

Fata de 14 ani este în grija unchiului său. Bărbatul povesteşte că abuzul sexual ar fi avut loc în barul pe care preotul îl deţine, în apropierea casei parohiale.

Vestea s-a răspândit rapid printre localnicii din comuna Iacobeni, judeţul Sibiu. Aceştia s-au împărţit în două tabere.

Preotul Teofil Gârbacea se apără şi susţine că totul este o înscenare, mai ales că este în plin proces de divorţ.

"Asta este o răzbunare din partea fostului soţ al prietenei mele actuale", a spus preotul, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Polițiștii au  audiat-o atât pe fata de  14  ani, dar şi pe  preot. Minora a fost supusă şi unei expertize medicale din care nu reise că ar fi întreținut raporturi inime recente. 

„Pe 6 octombrie, la ora 18.41, prin apel 112, o minoră, în vârstă de 14 ani, din localitatea Iacobeni, a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în seara de 2 octombrie, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi forțat-o să întrețină raporturi sexuale.

Polițiștii sibieni au declanșat deîndată verificări, în prezent desfășurându-se o anchetă, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință”, a transmis IPJ Sibiu.

Într-un comunicat de presă, Mitropolia  Ardealului a transmis ca părintele Teofil  este  suspendat  din data  de 16  septembrie pentru adulter.  

În urma suspendarii, el a demisionat înaintând  Mitropoliei cererea de retrage din funcția de preot. 
 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close