Antena 3 CNN Actualitate Locale Preotul "vânător de strigoi" din Vâlcea răsuflă ușurat după decizia instanței. Familia "strigoaicei" a scăpat de închisoare după un acord cu procurorii

Preotul "vânător de strigoi" din Vâlcea răsuflă ușurat după decizia instanței. Familia "strigoaicei" a scăpat de închisoare după un acord cu procurorii

Capăt de drum în procesul în care o familie a fost acuzată de mutilarea cadavrului unei rude suspectate că s-a transformat în strigoi și îi bântuie.

Preotul "vânător de strigoi" din Vâlcea răsuflă ușurat după decizia instanței. Familia "strigoaicei" a scăpat de închisoare după un acord cu procurorii
Sursa foto: Profimedia Images
de Cătălina Buzoianu    |    15 Feb 2024   •   10:32

Cazul a implicat și un preot, care ar fi dat o mână de ajutor la deshumarea și profanarea trupului neînsuflețit.

Povestea începe în 2019, când preotul paroh Petre Duță a permis familiei unei femei moarte să o scoată din groapă și să o mutileze, potrivit ritualului de neutralizare a strigoilor, prin înfigerea unui obiect ascuțit în inimă.

La "ceremonialul" care a avut loc în plină zi, la două luni de la moartea femeii, au participat fratele moartei și fostul soț al acesteia, împreună cu alți doi apropiați.

"Faptele incredibile s-au petrecut în 2019, în județul Vâlcea. Rudele unei femei decedate au decis să o dezgroape pentru că, spuneau ei, femeia s-ar fi transformat în strigoi și îi bântuia de pe lumea cealaltă.

Rudele femeii au scos cadavrul din mormânt și i-au înfipt un cuțit în zona inimii, după care l-au îngropat la loc. Au acoperit groapa cu pământ, în speranța că nu va fi observată intervenția lor.

Însă 'operațiunea' a fost văzută de vecini, care au sunat la 112, au anunțat poliția, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

Preotul care le-a asistat pe rude la deshumare, trimis în judecată

După cercetările derulate de procurori, profanatorii au fost trimiși în judecată și condamnați la închisoare cu suspendare, după ce au încheiat cu anchetatorii un acord de recunoaștere a faptelor.

În același dosar a fost cercetat și preotul parohiei din zonă, pentru că, în loc să anunțe poliția, i-ar fi ajutat pe bărbații respectivi pe dezgroape femeia.

În cele din urmă, el a fost achitat, luna aceasta, de magistrații de la Curtea de Apel din Pitești, după ce a fost pus sub acuzare și trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de profanare de cadavre sau de morminte.

În tot acest timp, preotul a fost, de asemenea, suspendat de către superiorii săi și acum, cel mai probabil, va trebui repus în funcție", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

×
Subiecte în articol: Valcea Petre Duță preot strigoi
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close