Antena 3 CNN Actualitate Locale Un preot din Vaslui a făcut infarct în timpul slujbei. Elicopterul SMURD l-a transportat la spital în stare gravă

Un preot din Vaslui a făcut infarct în timpul slujbei. Elicopterul SMURD l-a transportat la spital în stare gravă

Un preot a intrat în stop-cardio respirator în timp ce oficia slujba de duminică la biserica din suburbia Moara Grecilor a municipiului Vaslui.

Un preot din Vaslui a făcut infarct în timpul slujbei. Elicopterul SMURD l-a transportat la spital în stare gravă
Sursa foto: stiriest.ro
de Mia Lungu    |    09 Oct 2022   •   17:56

Un elicopter SMURD a fost solicitat să preia bărbatul în vârstă de 38 de ani, care a fost transportat la un spital din Iaşi.

Potrivit presei locale, este vorba despre părintele Adrian Buimac. Preotul, tatăl a două fetițe, de 11 ani și de 6 ani, este apreciat și iubit de credincioși. Preotul Adrian Buimac este dirijorul corului “Dignus Est”, al Epsicopiei Hușilor, și profesor la Seminarul Teologic Huși.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Daniel Ungureanu, la biserică s-a deplasat o autospecială a instituţiei care a preluat bărbatul în stare de conştienţă, în urma investigaţiilor făcute în drum spre spital fiind constatate urmele unui infarct miocardic.

Preotul a intrat apoi în stop-cardio respirator, fiind supus manevrelor de resuscitare şi cadrele medicale au solicitat o autospecială de terapie intensivă mobilă şi ulterior un elicopter SMURD care să-l transporte la un spital din Iaşi.

"Ambulanţa tip C1 de terapie intensivă mobilă a fost solicitată pentru acordarea de îngrijiri medicale unui bărbat din municipiul Vaslui. La sosirea echipajului de intervenţie, victima a fost găsită în stare de inconştienţă şi cu probleme cardiace. Au fost începute manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu, citat de stirileprotv.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close